Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


KinoKino Festival: imamo pobjednike!
Članovi profesionalnog i dječjeg žirija glavne nagrade dodijelili su filmovima "Duga" i "Mali gangster"

KinoKino Festival: imamo pobjednike!

Članovi profesionalnog i dječjeg žirija prvog izdanja Međunarodnog filmskog festivala za djecu – KinoKino donijeli su odluke o najboljim filmovima!

Prvi KinoKino Festival službeno se zatvorio večeras u kinu Europa proglašenjem pobjedničkih filmova i projekcijom jednog od najvećih filmova za djecu svih vremena i klasika jugoslavenske kinematografije - filma Izgubljena olovka Fedora Škubonje.

Profesionalni žiri u sastavu Miha Hočevar (redatelj), Jaroslava Hynštova (programska koordinatorica Filmskog festivala u Zlinu) i Daniel Kušan (redatelj) nagradom za najbolji dugi film nagradili su indijsko ostvarenje Duga Nagesha Kukunoora.

Uz KinoKino nagradu, redatelju najboljeg dugometražnog igranog filma bit će uručena i novčana nagrada od 1000 eura.
"Ovaj izniman film odvodi nas na putovanje njihovog života. Sestra i brat susreću ljude toliko različite koliko se razlikuju i dugine boje. Ova odiseja otkriva magičnost djetinjstva, ljubavi, kinematografije, ali i magičnost raznobojne Indije."
 
Najboljim kratkometražnim filmom imenovan je irski film Pidžama party Kate Dolan, a glumačko ostvarenje malene Rebece Josephson u švedskom filmu Moja sestra mršavica Sanne Lenken zaradilo je i posebno priznanje ovog žirija.
Film Pidžama party žiri je nagradio uz riječi: "Vješto i suptilno ispričana priča o intimnom odnosu dvije djevojčice koji se razvija unatoč neprihvaćanju društva. Izvsno odmjerena i sjajno odglumljena lica ispunjavaju ovaj film stvarnim ljudskim emocijama i velikom količinom nade."
 
 
Dječji žiri, sastavljen od sedmero osnovnoškolaca (Lorna Ilić, Rok Jakopović Potz, Katarina Jukić, Viktor Mijatović, Laura Radičević, Lovro Svetina, Karla Škrlec), nagradu za najbolji dugi film dodijelio je nizozemskom filmu Mali gangster Arnea Toonena.
"KinoKino nagradu za najbolji dugometražni film odlučili smo dati filmu koji problem nasilja među vršnjacima prikazuje na humorističan način, ali s ciljem da poruka filma nađe svoj put do što većeg broja gledatelja. Film je zanimljiv od prve do posljednje scene i iznimno je napet.", objasnio je svoju odluku dječji žiri. 
 
Nagradu za najbolji kratki film žiri je dodijelio ostvarenju Prije bombe Tannaz Hazemi. Uz KinoKino nagradu, redateljici najboljeg kratkometražnog igranog filma uručena je i novčana nagrada od 500 eura.
''KinoKino nagradu za najbolji kratki film odlučili smo dati filmu moderne i česte problematike koji vrlo dirljivo i uvjerljivo govori o sestri koja se sama brine za sebe i brata. Glazba u filmu ima važnu ulogu i kroz cijeli film naglašava kontrast i pouku. Posebno nas se dojmilo što je glavna junakinju naših godina i što donosi odgovorne i zrele odluke."objasnio je žiri.
 
Program će se nastaviti i u nedjelju, 20. ožujka, kada će na festivalskom repertoaru biti, između ostaloga, i reprizna projekcija jednog od pobjedničkih filmova.
 
Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala