Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


HRT: Večeras počinje novo izdanje središnjega Dnevnika
Nova voditeljska lica samo su neke od promjena koje se najavljuju u HRT-ovoj središnjoj informativnoj emisiji

HRT: Večeras počinje novo izdanje središnjega Dnevnika

Foto: HRT

Od ponedjeljka 14. ožujka središnja informativna emisija Hrvatske radiotelevizije (HRT) Dnevnik doživjet će promjene. Dnevnik će ubuduće umjesto voditeljskoga para ponovno imati jednoga voditelja ili jednu voditeljicu, a od sutra će ga voditi i uređivati dugogodišnji novinari, reporteri i urednici Hrvatske radiotelevizije Mirjana Posavac, Branimir Farkaš i Marta Šimić Mrzlečki, koja tu emisiju vodi unazad godinu dana. Emisiju će ubuduće uređivati i Dražen Majić, Anja Konosić, Dijana Čović i Branko Nađvinski.
 
Mirjana Posavac na Hrvatskoj radioteleviziji radi kao novinarka dvadeset godina. Počela je kao reporterka i voditeljica u HRT-ovu studiju u Bjelovaru, a od 2000. godine je u Zagrebu, gdje je pet godina uređivala i vodila Vijesti. Radila je kao reporterka u gotovo svim emisijama Informativnoga programa Hrvatske televizije, sudjelovala u velikim HRT-ovim projektima, poput praćenja parlamentarnih i predsjedničkih izbora, obljetnice vukovarske tragedije, posjeta Svetoga Oca Republici Hrvatskoj, a posljednjih godina redovita je izvjestiteljica iz Hrvatskoga sabora. „Ulazak u središnji Dnevnik veliki je izazov i odgovornost. Radujem se suradnji s kolegama i nadam se da ćemo nastaviti trend vraćanja povjerenja gledatelja u javni servis”, izjavila je Mirjana Posavac.
 
 
Branimir Farkaš dugogodišnji je vanjskopolitički novinar i komentator. Na Hrvatsku radioteleviziju došao je 1989. te prvo radio na Hrvatskome radiju (HRT – HR), a od 1993. na Hrvatskoj televiziji (HRT – HTV). Osim što je radio u gotovo svim dnevnim i tjednim informativnim emisijama, zapažen je njegov rad na posebnim HRT-ovim projektima, poput vođenja i uređivanja emisije u povodu ulaska Hrvatske u Europsku uniju, posjeta Georgea Busha te kongregacije pape Franje. Pratio je najveće svjetske događaje i intervjuirao brojne državnike, a široj je javnosti ostao zapamćen i kao dugogodišnji izvjestitelj iz Haaga. Uz veliko novinarsko ima i diplomatsko iskustvo. Tri je godine bio prvi tajnik za politiku, kulturu i informiranje u hrvatskome veleposlanstvu u New Delhiju. „Dnevnik je najutjecajnija, najvažnija i najstarija medijska institucija. S njim novinar ulazi u dom svakoga gledatelja i zato je velika odgovornost, ali i čast  biti njegovim dijelom. Iako je riječ o zahtjevnome poslu, vjerujem da ću nastaviti pratiti i svjetske događaje, a velika mi je želja do kraja popratiti sudske procese na haškome sudu te zaključiti to poglavlje”, kaže Branimir Farkaš.
 
 
Marta Šimić Mrzlečki dulje od desetljeća radi na Hrvatskoj radioteleviziji, prvo kao novinarka i voditeljica bjelovarske Županijske panorame, a potom kao voditeljica emisije Dobro jutro Hrvatska te urednica i voditeljica emisije Hrvatska uživo. Posljednjih godinu dana voditeljica je Dnevnika. „Svaki je Dnevnik nešto novo. To je najvažniji pregled aktualnih vijesti iz zemlje i svijeta. Uvijek imam isti cilj, a on je – dati gledateljima točnu i objektivnu informaciju”, kaže Marta Šimić Mrzlečki.
 
 
Vršiteljica dužnosti rukovoditelja Informativnoga medijskog servisa (IMS) Hrvatske radiotelevizije Katarina Periša Čakarun ističe kako će glavne odlike Dnevnika biti – objektivnost, informativnost i sadržajnost. „Političke obojenosti neće biti, usredotočit ćemo se na ljude, na njihove probleme, ali i na uspjehe”, poručila je uoči sutrašnjega prvoga Dnevnika u novome izdanju Katarina Periša Čakarun.
 
Određenih će preinaka u narednome razdoblju biti i u scenografiji Dnevnika, a uskoro se očekuje i potpuno novi vizualni identitet središnje televizijske informativne emisije, o čemu će novo programsko vodstvo pravodobno obavijestiti javnost.  
Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
  • #1
    1 2
    buffalobill buffalobill @ 14.3.2016. 21:06

    nadam se da ce kamenjari udariti samo na dnevnik koji im je bitan,i da nece dirati treci program,makar sumnjam jer je taj nastao u dogovoru s bivsom vladom

Pogledaj sve komentare (1)
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala