Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Ogrestin film S one strane stiže u zagrebačka kina
Zagrebačka premijera najnovijeg filma Zrinka Ogreste koji je oduševio Berlin održat će se večeras u kinu Europa

Ogrestin film "S one strane" stiže u zagrebačka kina

Film S one strane svjetsku je premijeru imao na jednom od najvažnijih filmskih festivala na svijetu – Međunarodnom filmskom festivalu u Berlinu, na kojemu je i nagrađen posebnim priznanjem žirija mreže europskih art-kina Europa Cinemas.

Također, na upravo održanom 44. međunarodnom filmskom festivalu - FEST u Beogradu S one strane odnio je čak tri nagrade - Grand Prix za najbolju manjinsku koprodukciju, Grand Prix za najbolju režiju u kategoriji manjinskih koprodukcija te nagradu Nebojša Đukelić za najbolji film zemalja u susjedstvu.

Nakon izvrsnog odjeka kod inozemne publike i kritičara, film stiže u hrvatska kina, a redovita kinodistribucija započinje 10. ožujka

Riječ je o filmu snažne dramaturške strukture i opipljive atmosfere, punom tajanstvenosti i suptilnih nagovještaja. Zahvaljujući razrađenim karakterima i upečatljivim glumačkim ostvarenjima, S one strane lakoćom zaokuplja pozornost te vješto prenosi emociju na gledatelja. Glavne uloge tumače Ksenija Marinković i Lazar Ristovski, a u ostalima se pojavljuju Tihana Lazović, Robert Budak, Toni Šestan, Tena Jeić Gajski, Vinko Kraljević, Marija Tadić, Alen Liverić i drugi.

S one strane sedmi je cjelovečernji igrani film Zrinka Ogreste, jednog od najnagrađivanijih hrvatskih filmskih redatelja, poznatog kao autora intimističko-psihološke orijentacije i rafiniranog filmskog stila. Nakon što su njegovi prethodni filmovi prikazivani i nagrađivani na uglednim svjetskim festivalima, izbor njegovog novog filma u službeni program Berlinalea novi je uspjeh u osobitom stvaralačkom nizu Zrinka Ogreste.

Okosnicu filmske ekipe čine direktor fotografije Branko Linta, montažer Tomislav Pavlic, ravnateljica filma Maja Vukić, scenografkinja Tanja Lacko, kostimografkinja Katarina Zaninović, majstorica maske Slavica Šnur, a za zvuk su bili odgovorni Mladen Pervan i Martin Semenčić. Producent filma je Ivan Maloča, a produkciju potpisuje zagrebački Interfilm u koprodukciji sa Zillion filmom iz Beograda i Hrvatskom radiotelevizijom. Film S one strane sufinanciran je sredstvima Hrvatskog audiovizualnog centra i Filmskog centra Srbije.

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala