Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Stiže još jedna Božićna priča
Najnoviju verziju omiljene priče Charlesa Dickensa na velike ekrane donosi oskarovski tim

Stiže još jedna "Božićna priča"

Božićna priča je svojevrsna definiciji bezvremenskog božićnog klasika u kojem ljudi uživaju tijekom blagdanske sezone. Stoga ne čudi da je priča Charlesa Dickensa u skoro 200 godina otkako je napisana doživjela mnogobrojne reinterpretacije. A uskoro dobivamo još jednu.

Pod redateljskom palicom Bennetta Millera te adaptacijom scenarija koju će napraviti Tom Stoppard, omiljena će priča ponovno stići na velike i male ekrane. Redatelj Miller već je dva puta bio nominiran za nagradu Oskar i to za režiju filmova Foxcatcher i Capote. Kao da to već nije bilo dovoljno sjajno, u igri je i scenarist koji je osvojio Oskara za Zaljubljenog Shakespeara, a bio je nominiran i za Brazil.

Što dakle možemo očekivati od ove verzije što već prijašnje nisu donijele? Možemo pretpostaviti da bi ova verzija novele iz 1843. godine mogla biti najozbiljnija do sad. Posljednja verzija nekog većeg studija bila je ona Roberta Zemeckisa iz 2009. godine, verzija koja je bila vrlo zabavna, ali više obiteljski orijentirana. No suradnja Millera i Stopparda mogla bi odvesti ovu priču na puno ozbiljniji i mračniji put.

Iako su lekcije koje Ebenezer Scrooge uči tijekom tih legendarnih posjeta duha Božića prošlih, sadašnjih i budućih namijenjene da ga na kraju promijene, da postane bolji čovjek, to ne znači da bi filmaši koji adaptiraju tu priču trebali preskočiti sve ljudske grozote. Ipak je priča Ebenezera Scrooge puna pohlepe i ozbiljnih slučajeva mizantropije, tako da što su teže lekcije to će imati više utjecaja na Scroogea.

Kad smo već kod bogatog mizantropa, možda bi se zvijezda Foxcatchera Steve Carrell mogao ponovno udružiti sa redateljem Millerom. Za sada nemamo više detalja, ali sve je moguće.

M.M.K.

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
  • #2
    0 0
    karter karter @ 8.3.2016. 12:43

    Ha ha ha, slažem se bill murray u svom najboljem izdanju, frca cinizam na sve strane a ima  više karizme nego cijela mlada hollywoodska garnitura danas zajedno. Jedan od najdražih i najboljih božićnih filmova.

  • #1
    0 0
    marlonbrando marlonbrando @ 7.3.2016. 18:25

    Zemeckisova verzija mi je sjajna i dosad najdraža, no svaka ima svoje čari. Veselim se!

Pogledaj sve komentare (2)
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala