Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


U ožujku starta KinoKino – Međunarodni filmski festival za djecu!
Prvi Međunarodni filmski festival za djecu održava se u Zagrebu, u kinu Europa, od 16. do 20. ožujka

U ožujku starta KinoKino – Međunarodni filmski festival za djecu!

Organizacijski i kreativni tim Zagreb Film Festivala predstavit će u ožujku, točnije od 16. do 20. ožujka, prvo izdanje Međunarodnog filmskog festivala za djecu – KinoKino. Tijekom pet dana trajanja Festivala kultno zagrebačko kino Europa (Varšavska 3), koje je kao jedno od ključnih gradskih kulturnih i socijalnih lokacija posvećenih kvalitetnoj kinematografiji ujedno i inspiracija za naziv Festivala, postat će mjesto susreta djece s filmom.

U filmskom programu prikazat će se tridesetak međunarodnih igranih filmova za djecu do 15 godina starosti, a činit će ga natjecateljski program recentnih igranih dugometražnih i kratkometražnih filmova te dva popratna filmska programa: Klasici s redateljima i Moj prvi odlazak u kino. Filmske projekcije pratit će razgovori sa stručnjacima, dok će djeca moći sudjelovati u raznovrsnim radionicama vezanima uz film i srodne teme.

O najboljim filmovima u dvije natjecateljske kategorije odlučivat će profesionalni i dječji žiri. Filmsku industriju u žiriju će ove godine, između ostalih, predstavljati hrvatski redatelj filmova za djecu Daniel Kušan (Koko i duhovi, Ljubav ili smrt) te programska koordinatorica jednog od najznačajnih filmskih festivala za djecu Zlin Film Festivala, Jaroslava Hynštová. Djeca zainteresirana za sudjelovanje u dječjem žiriju prvog izdanja KinoKino Festivala mogu se prijaviti putem natječaja, a informacije o postupku prijave dostupne su na FB stranici festivala te na internetskim stranicama kina Europa i Zagreb Film Festivala.

U programu Klasici s redateljima najdraže filmove svog djetinjstva odabrat će redatelji Vinko Brešan, Danilo Šerbedžija i Antonio Nuić, a poslije projekcije razgovarat će s publikom o odgledanom filmu. Program Moj prvi odlazaku kino namijenjen je djeci predškolske dobi, koja su tek na putu stvaranja prvih kino doživljaja i sjećanja.

Kroz pažljivo odabran filmski program, razgovore o filmu i raznovrstan radionički program, Festival će nastojati stvoriti poseban i drugačiji doživljaj odlaska u kino, kako bi pridonio stvaranju novih generacija kino publike i budućih filmofila.

Organizator KinoKino Festivala je Umjetnička organizacija Zagreb Film Festival.

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala