Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


A sad, nešto sasvim drugačije: Monty Python na Klasik TV-u
Komičarska trupa Monty Python poznata po britkom i pomaknutom humoru stiže na Klasik TV

A sad, nešto sasvim drugačije: Monty Python na Klasik TV-u

Klasik TV premijerno na kanalu donosi britanske komičare Monty Python, poznate zbog britkog i pomaknutog humora čija je pojava ostavila velik trag na popularnoj kulturi.

Od 4.3. petkom, subotom i nedjeljom u 22h na Klasik TV-u emitirat će se kultna humoristična serija Leteći cirkus Montyja Pythona.

Originalna i nadrealistična humoristična kolekcija skečeva komičarskog tima Monty Python kojeg čine Graham Chapman, John Cleese, Terry Gilliam, Eric Idle, Terry Jones i Michael Palin. Jedna od najgenijalnijih i najmaštovitijih humorističnih serija prikazivala se na BBC-ju od 1969. do 1974. Nisu se držali tradicionalnih pravila pisanja scenarija, već su prisvojili inovativan, savjestan pristup (potpomognut Gilliamovim animacijama), pomičući granice prihvatljivog, kako u stilu, tako i u sadržaju.

45 epizoda prepune su iščašenih šala, apsurdnih situacija, ali i društvene kritike. Serija je često ismijavala idiosinkraziju britanskog života (pogotovo profesionalaca) i ponekad se doticala politike. Članovi skupine visoko su obrazovani, te su njihove šale bile naglašeno intelektualne, s mnogim aluzijama na filozofe i likove iz književnosti, a skupini je uspjelo oblikovati takvu vrstu humora koju je bilo praktično nemoguće svrstati u određenu kategoriju, pa je za takav humor skovan pridjev "pajtonovski".

Leteći cirkus uključuje neke kultne skečeve kao što su Mrtvi papagaj, Drvosječina pjesma, Ministarstvo smiješnog hoda, Španjolska inkvizicija i Prodavaonica sira.

Osim serije, gledatelji će imati prilike na Klasik TV-u pogledati i dva odlična filma iste komičarske skupine. U subotu, 9.4. u 22h na programu je Monty Python i Sveti gral, komedija o vitezovima u potrazi za Svetim gralom koja je postala suvremeno filmsko čudo o traganju za smislom života u kaosu sedamdesetih.

Dan nakon, u nedjelju 10.4. u 22h prikazuje se Brianov život, maštovita satira religije, parodija legende o Isusu Terryja Jonesa koja je stekla kultni status ne samo među pajtonovskim štovateljima, već i šire.

Za sve one koji još jednom žele uživati u skečevima Letećeg cirkusa ili se ponovno nasmijati uz neki od navedenih filmova, reprize se emitiraju uvijek dan nakon, u 18h.

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala