Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Uoči velike večeri Oscara nagrađeni su najlošiji, ali i nezavisni filmovi
"Spotlight" je u konkurenciji nezavisnih filmova osvojio 4 nagrade, a "Pedeset nijansi sive" čak 5 Zlatnih malina

Uoči velike večeri Oscara nagrađeni su najlošiji, ali i nezavisni filmovi

 Večer prije prestižne dodjele Oscara stižu najbolji ali i najgori filmski uradci koje smo prošle godine mogli gledati.

Velika večer je jučer bila za Spotlight redatelja Toma McCarthyja. Na ceremoniji Spirit Awards u Los Angelesu pobjedu je odnio u čak 4 kategorije među konkurencijom sastavljenom od nezavisnih filmova. 

Spotlight je u konkurenciji nezavisnih filmova pokazao pravu superiornost i osvojio nagradu za najbolji film, najboljeg redatelja (Tom McCarthy), najbolji scenarij (Tom McCarthy, Josh Singer) i najbolju montažu (Tom McArdle). Isto tako glumačka ekipa nagrađena je kao najbolji glumački ansambl nagradom koja nosi ime Roberta Altmana.

Iako mnogi nazivaju ovu nagradu anti-Oscarom, jer nagrađuje niskobudžetne i nezavisne produkcije, ova velika pobjeda za Spotlight mogla bi biti pokazatelj i uspjeha na večerašnjim Oscarima. 

Najbolju glavnu žensku ulogu osvojila je Brie Larson koja je nastavila svoj dobar niz nagrada za glumu u filmu Soba. Brie Larson u istoj kategoriji je nominirana i za Oscara. Nagrada za najbolju mušku ulogu pripala je mladom Abrahamu Attahu za ulogu u filmu Beasts Of No Nation, a na pozornici se mladome Adamu pridružio i Idris Elba koji je pokupio nagradu za najbolju sporednu ulogu u istom Netflixovom hitu koji nažalost nije dobio nominaciju za Oscara. 

U kategoriji stranih filmova najbolji je bio Son of Saul, mađarski film redatelja Lászla Nemesa koji vodi u utrci za Oscara.

S druge strane velikih iznenađenja nije bilo na dodjelama Zlatnih malina. Kako su mnogi predviđali pomeli su konkurenciju i glavne nagrade osvojili filmovi Pedeset nijansi sive i Fantastična četvorka. Ove godine ponovno se biralo osobu koja se najbolje iskupila za svoje protekle pogreške, a u Redeemer Award kategoriji pobijedio je Sylvester Stallone za ulogu u filmu Creed.

Iako je Fantastična četvorka bila neprijeporni flop u kinima prošle godine, Pedeset nijansi sive na svjetskim kino blagajnama zaradio je 571 milijun dolara. Mjesto najgoreg filma odnijeli su zajedno Pedeset nijansi sive i Fantastična četvorka. 

Najgori redatelj - Josh Trank, "Fantastična četvorka"

Najgori glumac - Jamie Dornan, "Pedeset nijansi sive"

Najgori sporedni glumac - Eddie Redmaine, "Jupiter u usponu"

Najgora glumica - Dakota Johnson, "Pedeset nijansi sive" 

Najgora sporedna glumica - Kayley Cuoco-Sweeting, "Alvin i vjeverice: Velika Alvintura" [glas] i "Gospodar vjenčanja"

Najgori scenarij - "Pedeset nijansi sive", Kelly Marcel prema romanu E.L. James

Najgori remake ili nastavak - "Fantastična četvorka"

Najgora kombinacija na zaslonu (Screen Combo) - Jamie Dornan & Dakota Johnson

M.M.

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala