Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Subota je Obiteljski dan na RTL-u!
RTL u subotu donosi velike obiteljske kino i TV hitove tijekom čitavog dana te u večernjem terminu

Subota je Obiteljski dan na RTL-u!

Subota, 27. veljače na RTL-u će biti poseban televizijski događaj jer će biti prikazivani veliki obiteljski kino i TV hitovi tijekom čitavog dana te u večernjem terminu! Zabava počinje već u jutarnjim satima pa ako volite pogledati dobar film, ne zaboravite iduću subotu provesti uz RTL i filmski maraton slavnih ostvarenja Universal studija , 20th Century Foxa, Dreamworksa i Disneya.

Već od jutra u 08:05 sati uključite RTL jer kreće odličan animirani film za najmlađe – Američka priča, Universalov animirani mjuzikl, prvi animirani film u koji se uključio Steven Spielberg kao izvršni producent te prvi film koji je svojim pojavljivanjem u kinima 1986. uspio nadmašiti zaradu neke Disneyeve animacije. Upravo uspjeh Američke priče, a kasnije i The Land Before Time te Tko je smjestio zeki Rogeru? ponukali su Spielberga da otvori svoj animirani studio Amblimation. Ovaj neodoljivi crtić bio je nominiran za Oscara za najbolju glazbenu temu te je danas bezvremeno ostvarenje, koje, kako godine prolaze, samo dobiva na šarmu.
 
 
One koji se malo kasnije bude u 10:25 dočekat će avantura Plovidba broda Zorogoza, treći nastavak Kronika iz Narnije, treći roman C.S. Lewisove epske fantazije te prvi filmski nastavak koji je od Walt Disney Picturesa, zbog prekoračenja budžeta, preuzeo drugi veliki studio 20th Century Fox. Rijetko viđeni spektakl snimao se na lokacijama Malte, Praga, Islanda i Australije pod kontrolom cijenjenog redatelja Michaela Apteda. Scenarij ovog iznimnog djela napisao je Michael Petroni, zajedno s Christopherom Markusom i Stephenom McFeelyjem, dok je vizualne efekte preuzeo Jim Rygiel, koji se proslavio trilogijom Gospodar prstenova. Za glazbu je zaslužan David Arnold, koji je radio na nekolicini filmova o Jamesu Bondu i surađivao s poznatim glazbenicima poput Björk, The Cardigans, Massive Attack, Pulp i Kaiser Chiefs. Ovaj ogroman projekt, jedan od najvećih filmova 2010., koji je bio nominiran na 12 festivala, koji je prebacio budžet snimanja od 115 milijuna dolara, ali i zaradio u svijetu više od 415 milijuna dolara.
 
 
U 12:35 nastavlja se filmski maraton s trećim dijelom Bessonove animirane avanture Arthur 3: Rat dvaju svjetova, koji se nastavlja na događaje iz Maltazardove osvete te zaokružuje trilogiju o Arthuru i njegovim minijaturnim prijateljima u podzemlju. Treći dio uslijedio je svega nekoliko mjeseci nakon drugog, a glumci i internacionalne zvijezde i glazbenici, u originalnoj verziji, ponavljaju uloge. Tu su ponovno Mia Farrow, Penny Balfour i Logan Miller te glasovi Mylène Farmer, Loua Reeda, a ovog puta i Iggyja Popa. I u hrvatskoj sinkroniziranoj verziji, koju ćemo gledati na RTL-u, poznato društvo iz prošlih nastavaka dalo je svoje glasove: Marija Škaričić i Siniša Popović, dok je glas Arthura po prvi put pripao tada 14-godišnjem Filipu Grladinoviću, unuku Vladimira Puhala, legendarnog glumca iz kazališta Komedija, koji je nekada podario glas Zekoslavu Mrkvi.
 
 
Odmah nakon Arthura 3, u 14:30 oživjet će stripovski junaci Renéa Goscinnyja i Underza u obiteljskoj komičnoj avanturi Asterix i Obelix protiv Cezara namijenjenoj zabavi čitave obitelji. Niz generacija odrastao je na stripovima Asterixa i Obelixa pa stoga ne čudi da tate i mame, baš kao i njihova djeca, s tolikim oduševljenjem čekaju svaku novu ekranizaciju crtanih heroja. Popularnost Asterixa i Obelixa nikada ne jenjava -  oni su dio francuskog kulturnog nasljeđa, pa ako ćemo i dublje analizirati - simbol ponosa, otpora i neustrašivosti Francuza. Dva poznata francuska glumca, Christian Clavier i Gérard Depardieu preuzeli su glavne uloge, dok nas je u ulozi smutljivca i mutivode Tulliusa Destructivusa svojom izvedbom oduševio poznati Talijan Roberto Benigni. Pripremite se za mnogo makljže i smijeha jer to su dvije stvari (uz obaveznog pečenog vepra) koje stanovnici malog galskog sela najviše vole!
 
 
Odmah nakon RTL Vijesti, u 16:40 slijedi duhovita i zabavna akcijska avantura Kung fu Panda, koja nije izričito namijenjena najmlađima, već gledateljima svih uzrasta, tj. čitavoj obitelji. Svi koji su imali priliku pogledati ovu dopadljivu priču u režiji Marka Osbornea i Johna Stevensona bili su puni hvale te, poput Shreka i Madagascara, Dreamworksu potvrdili da je iz svoje tvornice animiranih hitova izbacio još jedan izvanredni blockbuster. Dok su u originalnoj verziji glasove posudili glumci s A-liste holivudskog glumišta - Jack Black, Angelina Jolie, Lucy Liu, Dustin Hoffman, Jackie Chan te mnogi drugi, jednako sjajan posao obavili su i hrvatski glumci (Franjo Dijak, Ljubomir Kerekeš, Jasna Bilušić, Aleksandar Cvjetković, Krešimir Mikić, Božidar Smiljanić, Ozren Grabarić), koji su najmlađima našeg podneblja približili heroje ovog duhovitog borilačkog animiranog filma.
 
 
U udarnom terminu čeka nas možda i najbolji animirani filmski serijal zadnjih 10 godina, četvrti nastavak Ledenog doba - Ledeno doba 4: Zemlja se trese, koji je jednako genijalan poput svih svojih prethodnika. Prema scenariju Mihaela Berga, koji stoji iza svih dosadašnjih nastavaka, osim drugog, Steve Martino i Mike Thurmeier, koji upravo snimaju i peti dio za prikazivanje u kinima 2016., snimili su četvrti nastavak koji je jednako genijalan poput svih svojih prethodnika. Savršeno posložen, šarmantan i duhovit, kako za klince, tako i starije, dokazao je da je najveći animirani hit 2012. sa zaradom od 811 milijuna dolara na svjetskim kinoblagajnama. Hrvatski glumci i jedan glazbenik još jednom su film približili našim najmlađima, u nastavku u kojem upoznajmo nove likove – zeca, majmuna i vepra kao zločeste gusare. U svakom slučaju, čeka nas još jedna urnebesno smiješna avantura.
 
 
Za kraj obiteljskom dana, u 21.55 čeka nas i TV premijera Posljednja pjesma, tinejdžerska glazbena romantična drama u kojoj je zasjala poznata pjevačica Miley Cyrus, koju znamo iz popularne Hannah Montane

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala