Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Queer Momenti: Dyke Hard 22. i 23. veljače u kinu Europa
Švedski trash film u režiji strip umjetnice Bitte Andersson, prati zgode istoimenog queer rock benda

Queer Momenti: "Dyke Hard" 22. i 23. veljače u kinu Europa

Queer MoMenti u veljači prikazuju švedski film Dyke Hard u dvorani Müller (kino Europa, Varšavska 3), 22. veljače u 19 sati i 23. veljače u 21 satDyke Hard je švedski trash horor/mjuzikl s elementima znanstvene fantastike nastao u režiji strip umjetnice Bitte Andersson koji prati zgode istoimenog queer rock benda.

Bend je formirala skupina društvenih izopćenica koja je nakon jednog velikog hita pala u zaborav te se ponovo okupljaju kako bi sudjelovale na natjecanju bendova organiziranog po švedskim gradovima. Na putu ostvarenja sna o pobjedi i ponovnom uzletu u karijeri benda Dyke Hard stoji tajanstveni bogataš, potpomognut vojskom nindža i kiborga koji čine sve da ih na tom putovanju zaustavi. Njihovo putovanje prerasta u otkačenu avanturu ispunjenu motorističkim  bandama, zatvorskim pričama i trash glazbenim spotovima.
 
 
Žanrovski odabir redateljici dopušta poigravanje s granicama političke korektnosti te prelazak istih, koje redateljica stavlja u kontekst pop-kulture osamdesetih nadograđen stereotipnom percepcijom lezbijskih uloga uz stripovske elemente. Redateljica ističe kako je film nastao iz kratkog najavnog videa u kojem je istaknula sve što je smatrala da nedostaje u suvremenoj queer filmskoj produkciji poput  osnažujućih queer i ženskih likova s obiljem zabave i akcije.
 
Koliko je ova suluda mješavina motiva zanimljiva, vidljivo je prema tome što su sredstva potrebna za finaliziranje filma sakupljena preko Kickstarter platforme uz predanu pomoć švedske queer zajednice te je nakon skoro četiri godine, Dyke Hard i konačno završen.
 
 
Bitte Andersson rođena je 1981. godine u Stjärnhovu blizu Stockhloma. Strip umjetnica, ilustratorica koja se ujedno bavi i filmskim specijalnim efektima, svoje iskustvo je gradila radeći u Sjedinjenim Američkim Državama na niskobudžetnim filmovima. Po povratku u Švedsku otvorila je LGBT/feminističku knjižaru te je uz pomoć svojih zaposlenika i kupaca organizirala različite kulturne događaje kao i amatersku televizijsku emisiju. Zahvaljujući toj suradnji i međusobnoj razmjeni iskustava i očekivanja od queer filmske umjetnosti, rođena je ideja za Dyke Hard. 

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala