Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


The Birth of a Nation odnio glavnu nagradu Sundancea
Povijesna drama Natea Parkera o ustanku robova osvojila je nagradu publike i nagradu žirija

"The Birth of a Nation" odnio glavnu nagradu Sundancea

 The Birth of a Nation odnio je glavnu nagradu na ovogodišnjem Sundance festivalu. 32. upriličenje festivala nezavisnog filma odalo je počast povijesnoj drami čija tematika prati ustanak robova na američkom jugu u vrijeme robovlasništva.

"The Birth of a Nation" redatelja Natea Parkera odnio je dvije glavne nagrade, nagradu publike i nagradu žirija, time gotovo uspostavljajući trend gdje isti film odnosi obje nagrade na Sundance festivalu. Isti uspjeh postigla je prošlogodišnja drama Me and Earl and the Dying Girl, te glazbena drama Ritam ludila 2014. godine. 

U ovoj povijesnoj drami utemeljenoj na istinitoj priči o pobuni robova koju je 1831. poveo Nat Turner glumi i sam Nate Parker (koji je uz režiju i glumu napisao i scenarij filma). Radnja prati zlostavljanoga roba koji postaje borcem za slobodu i pridružuje se Turneru u pobuni. Uz Natea Parkera u filmu glume i Armie Hammer, Penelope Ann Miller, Jackie Earle Haley te Mark Boone Junior.  
 
 
Glavna nagrada za dokumentarni film pripala je filmu "Weiner" Josha Kriegmana i Elyse Steinberg koji prati kampanju za gradonačelnika osramoćenog političara Anthony Weinera.
 
Nagradu za režiju primili su Daniel Kwan i Daniel Scheinart koji su u suradnji režirali komediju "Swiss Army Man" s Danielom Radcliffom i Paulom Danom u glavnim ulogama.
 
 
Najboljim stranim filmom proglašen je "Sand Storm", debitantski film izraelskog redatelja Elite Zikera koji prati život žena u beduinskom selu i njihovu borbu između modernog svijeta i patrijarhata. 
M.M.
Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala