Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Michaela Keatona emotivno potreslo snimanje Spotlighta
Keaton je priznao da mu je snimanje filma o pedofiliji unutar Crkve bilo potresno jer je i sam Katolik

Michaela Keatona emotivno potreslo snimanje "Spotlighta"

Film Spotlight ovogodišnji je kandidat za šest Oskara, uključujući kategorije za najbolji film, najboljeg redatelja te najbolju sporednu glumicu Rachel McAdams i glumca Marka Ruffala

Iako Michael Keaton, zvijezda prošlogodišnjeg pobjednika Oskara Birdmana ove godine nije među nominirana, sve je zadivila njegova uloga novinara Boston Globea Waltera Robinsona u ovom biografskom filmu. Robinson je bio vođa tima Pultizerom nagrađene priče u kojoj je ova redakcija otkrila dugo zataškivanu priču o zlostavljanju unutar Katoličke crkve.

Gledajući film mnogi su primijetili da je Keaton vidno emotivno potresen, posebno u sceni u kojoj s Rachel McAdams raspravlja o njezinoj pobožnoj baki i kakva je njezina vizija Crkve. Keaton je priznao da cijeli film nije samo gluma, nego da su ga mnoge stvari osobno potresle jer je i sam katolički vjernik.

"Moja majka je bila pobožna katolkinja, a ja sam bio ministrant. Moja majka je išla na misu svaki dan i kada pomislim što bi takva otkrića značila za nju... Mislim to je važna stvar, to treba napraviti, ali uništiti nečiju vjeru je posve druga razina", rekao Keaton.

Unatoč tome što je snimanje filma snažno utjecalo na njega, Keaton kaže da to nije poljuljalo njegovu vjeru. „Da se ne pretvaramo, ja nisam pobožni Katolik još od dana kada sam bio ministrant i koliko god prezirem sve loše što se dogodilo u svijetu u ime religije i dalje mislim da je ona dobra za ljude. Uostalom ovaj film nije o religiji, nego o institucijama. Riječ je o ljudima koji imaju moć, a koriste je na nemoćnima i to se događa na puno mjesta, doslovno u cijelom svijetu“ zaključio je glumac.

Ovu kontroverznu i impresivnu dramu možete pogledati i u našim kinima u sklopu 12. Oscar revije, koja od 21. siječnja do 28. veljače prikazuje filmove nominirane za ovu prestižnu nagradu. 

S.V.

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala