Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Dodijeljeni 73. Zlatni globusi
Najboljim filmovima proglašeni su "Povratnik" u kategoriji drame te "Marsovac" u kategoriji komedije

Dodijeljeni 73. Zlatni globusi

U Los Angelesu je još jednom dodijeljena prestižna filmska nagrada Zlatni globus koja daje naslutiti tko je najveći favorit za onu najveću - Oskara. 

Za najbolje filmove 2015. godine proglašeni su filmovi Povratnik (The Revenant) u kategoriji drame te Marsovac (The Martian) u kategoriji komedije. Zlatne globuse za najbolje glavne uloge u kategoriji drame osvojili su Brie Larson za ulogu u filmu Soba (Room) te Leonardo DiCaprio za ulogu u filmu Povratnik.

Povratnik je dobio još jednog Zlatnog globusa i to za najboljeg redatelja kojega je osvojio Alejandro González Iñárritu dok je nagradu za najbolji scenarij dobio Aaron Sorkin za film Steve Jobs kojemu je to ujedno jedina nagrada.

Za najboljeg glumca u komediji proglašen je Matt Damon za ulogu u Marsovcu, dok je istu nagradu u ženskoj kategoriji osvojila Jennifer Lawrence za ulogu u filmu Joy.

Zlatnog globusa za najbolji film na stranom jeziku dobio je već nagrađivani mađarski film Son of Saul. Nagradu za najbolju originalnu pjesmu osvojila je pjesma Sama Smitha Writing's on the Wall iz filma Spectre, dok je nagradu za najbolju glazbu u filmu dobio Ennio Morricone za Mrsku osmorku (The Hateful Eight).

Zlatnog globusa za najbolji animirani film osvojio je Izvrnuto obrnuto, a nagradu za životno djelo dobio je Denzel Washington.

Kada je riječ o televizijskim nagradama, Amazon je odnio veliku pobjedu jer su obadvije nagrade odnijele njihove serije. Mozart in the Jungle osvojila je nagradu za najbolju televizijsku komediju ili mjuzikl, dok je nagradu za najbolju dramsku seriju osvojila serija Mr. Robot

Cjelokupnu listu pobjednika možete pogledati na službenim stranicama.

S.V.

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
  • #5
    0 2
    buffalobill buffalobill @ 11.1.2016. 13:18

    ne znam,ali na dodjeli prosle godine je bila tako jadna konkurencija da je jedan prosjecan film birdman morao dobiti oskara..gledam malo tu 2014 ,wolf of wall street,dallas buyers club i 12  years a slave bi svaki pojedinacno pomeli sve filmove zadnjih godina,pogotovo prva dva koji nisu pobijedili..(pardon ,zaboravio sam interstellar,ali on nije bio ni nominiran)ovi ostali filmovi za ovogodisnju dodjelu koje sam gledao nisu ni blizu povratniku,sta ce smuljat ameri ,pitaj boga..http://www.imdb.com/event/ev0000003/2014

  • #4
    0 0
    marlonbrando marlonbrando @ 11.1.2016. 13:10

    Što se tiče Oscara:

    2015. Alejandro Inarritu: Birdman - najbolji film, najbolja režija

    2016. Alejandro Inarritu: Revenant - najbolji film, najbolja režija 

    Je li se ikad prije u povijesti dogodilo da isti redatelj dvije godine zaredom dobije Oscare za režiju i za najbolji film?

  • #3
    1 0
    marlonbrando marlonbrando @ 11.1.2016. 13:01

    Bravo Leo, ovo je tvoja godina, nadam se

  • #2
    2 2
    buffalobill buffalobill @ 11.1.2016. 12:53

    ni meni,nema uopce humora u marsovcu,povratnik ce dobit oscara"Zvijezda večeri ipak je bio voditelj ceremonije, komičar Ricky Gervais koji je Matta Damona najavio kao "zvijezdu urnebesne komedije 'Marsovac'"

  • #1
    3 0
    samuraj samuraj @ 11.1.2016. 11:27

    Nije mi jasno kako je Marsovac dobio nagradu u kategoriji komedije. Drago mi je jedino radi DiCapria, nadam se da će mu se i na oscarima posrećiti.

Pogledaj sve komentare (5)
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala