Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


I u novoj godini učite i zabavljajte se uz Da Vinci Learning
Siječanj na kanalu Da Vinci Learning prepun je edukativnih programa namijenjenih djeci, ali i odraslima

I u novoj godini učite i zabavljajte se uz Da Vinci Learning

Da Vinci Learning novu godinu započinje zanimljivim edukativnim programom za djecu i odrasle!

Matematika je svuda oko nas - tijekom siječnja 2016.

Gotovo je nezamislivo sjetiti se nečega što je nastalo bez pomoći matematike. Matematika je svugdje. Građevinarstvo, tehnologija, medicina, prijevoz… svi aspekti života temelje se na brojkama, mjerama, izračunima i modelima. Ovaj serijal animiranih kratkih emisija prikazuje kako jedna velika apstrakcija kao što je to matematika čini stvar moguće i realne.

U žarištu u siječnju – Tintin!, 09 & 10 siječnja 2016 @ 18:00 & kasnije

Tintin, heroj našeg djetinjstva, bez sumnje je jedan od najvećih putnika 20. stoljeća. U ovoj dokumentarnoj seriji, upoznajemo se sa svijetom gledajući ga Tintinovim očima. Zahvaljujući Hergéovim crtežima, dobivamo stvaran doživljaj. Od šuma Perua do vrhova Nepala. Od pustinja Maroka do vjetrova Škotske. Vodimo vas na putovanje koje će fascinirati sve, a ne samo Tintinove obožavatelje. Svaka epizoda portret je jedne države i upoznajemo se s njenom poviješću, kulturom i stanovništvom.

Tragovima Tintina – Cigare faraona, 09 siječnja 2016 @ 18:00
Tintin započinje svoje putovanje u Egiptu, gdje će se upoznati s lokalnom arhitekturom, osjetiti atmosferu i susresti s lokalnim stanovništvom. U Kairu se upoznajemo s relikvijama starog Egipta, a nakon toga odlazimo u pustinju.

Tragovima Tintina – Zatvorenik Sunca, 09 siječnja 2016 @ 19:00
Peru je prekriven tropskim šumama s bogatom florom i faunom. Vrlo je teško ući u džunglu i boriti se s beskrajnim lijanama i korovom. Ovim teritorijem nekad je davno vladalo pleme Inka, dok se nisu pojavili konkvistadori.

Tragovima Tintina – Tintin u Tibetu, 09 siječnja 2016 @ 20:00
Naša je sljedeća stanica New Delhi, grad bogatog kulturnog nasljeđa, zatim odlazimo u Kathmandu kako bi posjetili njegove dvorce. Osvajamo vrhove Himalaja i upoznajemo se s lokalnim stanovništvom. Na kraju, ulazimo u budističke samostane kako bismo bolje shvatili njihove svećenike.

Tragovima Tintina – Plati lotus, 10 siječnja 2016 @ 19:00
Kada kažemo Škotska, prve asocijacije su klima, viski, ljubaznost i kilt. Prolazeći divljim tresetištima, dolazimo u malo obalsko selo na sjeveru Škotske. U lokalnom dvorcu susrest ćemo se s poznatim mitovima, koji su poslužili kao inspiracija književnim i filmskim djelima.

Tragovima Tintina – Rak sa zlatnim kliještima, 10 siječnja 2016 @ 20:00
Pustinja Maroka negostoljubivo je mjesto bez života, s vječnom sušom i ekstremno visokim temperaturama. Međutim, mi ćemo se susresti s ljudima koji je zovu svojim domom i krenuti na put karavanom deva do lokalne luke Essaouira, kako bismo otkrili lokalne običaje.

PREMIJERA

Hubbleovo platno – Oko promatrača & svemir u procvatu, 15 siječnja 2016 @ 20:00
Hubbleovo platno je serijal od šest epizoda koje vode gledatelje do najudaljenijih krajeva planete Zemlje i granice svemira. Voditelj serije je ugledni novinar Ivan Semeniuk. Serija prati nevjerojatnu priču o najvećim znanstvenim dostignućima iz ove oblasti i prikazuje Svemir za astronaute u foteljama diljem svijeta.

Slavimo rođendan Benjamina Franklina!

Velikani – Benjamin Franklin, 17 siječnja 2016 @ 19:30
Visoko na olujnom nebu, zmaj s metalnim vrhom ljulja se na vjetru. Iznenadno se munja probija na nebu i iskra udara u metalni vrh zmaja. Benjamin Franklin je promatrajući oluju na noćnom nebu Philadelphije, došao do fantastičnog otkrića koje će zauvijek promijeniti svijet. Ovaj izvanredni znanstvenik, istraživač i državnik promijenio je povijest svijeta zahvaljujući svojim pokusima s elektricitetom. Franklinovi pokusi doveli su ga do otkrića gromobrana. Primijetio je da provodnici s oštrim vrhovima imaju veću mogućnost tihog pražnjenja i to na većoj udaljenosti nego provodnici s oblim vrhovima.

Priča o elektricitetu – Razdoblje otkrića, 17 siječnja 2016 @ 20:00
Prije manje od 200 godina, znanstvenici su došli do nevjerojatnog otkrića; elektricitet je povezan s drugom velikom prirodnom silom – magnetizmom. Veza između magnetizma i elektriciteta potpuno je promijenila svijet, omogućila je da generiramo ogromne količine električne energije, koristimo istu za pokretanje strojeva, transkontinentalnu komunikaciju i svjetlost u domovima. Ovo je priča o znanstvenicima i inženjerima koji su otkrili tajnu o prirodi elektriciteta u dobu inovacija i izuma.

PREMIJERA

Kod – Brojevi, 24 siječnja 2016 @ 20:00
Matematika nam daje mogućnost da otkrijemo kodove u najjednostavnijim stvarima. Ukoliko razumijemo svijet matematike otvaraju nam se vrata čudesne prirode koja nas okružuje. Skriveni oblici, brojevi i zakonitosti nalaze se posvud oko nas. Neki od njih se nalaze u najjednostavnijim stvarima poput naranče ili oblicima oblaka, dok drugi dovode do epohalnih otkrića. Ovi misteriozni znakovi iskaču svuda oko nas, poput tragova koji vode do dokaza. Što sve to zapravo znači? Zašto postoje i što možemo iz njih zaključiti?

Obilježavamo dan Australije!

Marvi Hammer – Klokani i gepardi, 26 siječnja 2016 @ 18:00

Vrhovi prstiju – Klokan boksač, 26 siječnja 2016 @ 18:30

Čudesna stvorenja – Udarac klokana, 26 siječnja 2016 @ 18:45

Marvi Hammer – aboridžini i koale, 26 siječnja 2016 @ 19:00
U tropskoj sjevernoj Australiji, urođeničko pleme naseljavalo se na mjestu što je danas nacionalni park. Članovi plemena, plesom se trude sačuvati tradiciju svojih predaka.
Kako se ljudi naseljavaju, koale su izgubile svoj mir. Lokalne zajednice trude se zaštititi koale koje sve više ugrožava gradska buka.

Bilo jednom… Istraživači – Stuart, Burke & Australija, 26 siječnja 2016 @ 19:30

Čudnovati kljunaš – Najčudnija životinja na svijetu, 26 siječnja 2016 @ 20:00
Dok se zora budi iznad australijske pustinje, ženka čudnovatog kljunaša uskače u rijeku i počinje se hraniti. Ustima poput kljuna patke i spojenim nogama, djeluje kao šala – kao stvorenje koje je nastalo spajanjem više životinjskih vrsta. Tanki senzori koji se nalaze uz kljun šalju električne signale kada je plijen, škampi i vodene bube, u blizini. Mužjaci imaju otrovne mamuze na stražnjim nogama. Spisak njihovih neobičnih osobina je toliko dugačak da čudnovati kljunaši već više od dva stoljeća zaokupljaju znanstvenike. Čudnovati kljunaš i njegov rođak kljunasti jež jedini su preostali sisavci koji leže jaja.

e² dizajn – Ponovno rođenje Melbournea, 26 siječnja 2015 @ 21:00

Super znanost – Morska znanost: Australija, 26 siječnja 2015 @ 21:30

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala