Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Deset najboljih glazbenih trenutaka iz filmova 2015.
Glazbene scene iz filmova uvijek se posebno pamte, a mi vam donosimo deset koje su obilježile ovu godinu

Deset najboljih glazbenih trenutaka iz filmova 2015.

Kraj svake godine prepun je lista kojima se izdvaja sve najbolje ili najgore u protekloj godini, pa tako smo već mogli vidjeti koji su filmovi ili glazbeni hitovi proglašeni najboljima. Ovaj puta portal CinemaBlend je izdvojio najbolje iz spoja ove dvije kategorije – deset najboljih glazbenih trenutaka u popularnim filmovima prošle godine. 

Jedan od takvih trenutaka je glazbeno-plesna scena u filmu Ex Machina uz pjesmu Olivera Cheathama Get Down Saturday Night. Ova plesna točka između Nathana (Oscar Isaac) i žene robota Kyoko (Sonoya Mizuno) na poznati disco hit sigurno će još dugo ostati u sjećanju.

Glazbeni trenutak koji će se također dugo pamtiti je sigurno i scena iz Pobješnjelog Maxa: Divlja cesta s ratnicima koji udaraju po bubnjevima i električnoj gitari koja baca vatru vozeći se na otvorenom kamionu po prašnjavoj cesti.

Na listi se našla i scena iz filma Mrska Osmorka u kojoj Bob (Demian Bichir) sjeda za klavir i počinje svirati poznatu Tihu noć

Cijeli film o Beach Boysima Love and Mercy pravi je glazbeni užitak, ali kao poseban trenutak izdvojeno je kreativno nastajanje jednog od njihovih najpoznatijih albuma Pet Sounds koji je obilježio glazbu 60-ih godina prošlog stoljeća.

Pjesma Plainsong grupe The Cure dala je posebnu notu filmu Ant-Man te se tako našao među deset najboljih glazbenih scena iz filmova 2015. godine.

Još jedan film o glazbenoj ikoni je Straight Outta Compton o kalifornijskoj hip-hop grupi N.W.A, a kao najbolji trenutak izdvojeno je snimanje pjesme No Vaseline

Cijeneći njezino postojanje na ovome svijetu, Michael zamoli Lisu da otpjeva s njim svoju omiljenu pjesmu, i tako njezina izvedba hita Cyndi Lauper Girls Just Wanna Have Fun postaje predivni glazbeni trenutak u filmu Anomalisa

Na listi je i pjesma Lynyrda Skynyrda Freebird koja je dočarala stanje iznimne energije, ali i kaosa u čuvenoj sceni u crkvi u filmu Kingsman: Tajna služba.

Svima dobro poznat instrumental The Mighty Rio Grande grupe This Will Destroy You savršeno se uklopio u težak emotivni trenutak filma Soba kada petogodišnji dječak Jack prvi puta ugleda svijet izvan granica male prostorije u kojoj je dotada živio.

Pjesma Billa Contija Gonna Fly Now zadnja je na popisu najboljih ove godine, a obilježila je scenu iz filma Creed: Legenda je rođena o nasljedniku velikog borca Rockyja Balboe. 

S.V.

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala