Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Ratovi zvijezda: Sila se budi ruši kino rekorde neviđenom brzinom
Uspjeh "Ratova zvijezda: Sila se budi" na kino blagajnama nadmašio je sva očekivanja

"Ratovi zvijezda: Sila se budi" ruši kino rekorde neviđenom brzinom

 Da će Ratovi zvijezda: Sila se budi biti nenadmašiv hit u kinima svi su znali, ali nitko nije očekivao ovakvu izvrsnu izvedbu na kino blagajnama diljem svijeta.

U domaćim kinima, u SAD-u, Sila se budi ostvarila je rekordni broj gledatelja prvog dana prikazivanja što je rezultiralo procjenjenom zaradom za Disney od 125-130 milijuna dolara. Time je s trona najunosnijeg filma prvog dana prikazivanja snažno odgurnula nastavak Harrya Pottera i darova smrti, 2. dio, koji je zaradio "samo" 91 milijun dolara na premijeri. 

Predviđanja za ostatak vikenda procjenjuju kako će novi Ratovi zvijezda donijeti Disneyju od 251 do 255 milijuna dolara samo u SAD-u. Redovi pred kino dvoranama ne jenjavaju, a svakim danom se dodaju nove projekcije koje zatim budu brzo rasprodane.

Prije same premijere svijetom je prohujala groznica Ratova zvijezda kada su obožavatelji u rekordnom broju u pretprodaji odnijeli kino ulaznice, a nakon premijere bura se ne stišava. U četvrtak, odnosno petak, prikazivanje Ratova zvijezda počelo je u internacionalnim kino dvoranama, ukljuljučujući i Hrvatsku. 

Rekordi su pali i na međunarodnim tržištima pa je najzamjetniji uspjeh Sila se budi postigla u Ujedinjenom Kraljevstvu s 14,4 milijuna dolara, iako je i u većini drugih država film prvog dana zasjeo na vodeće mjesto i obarao lokalne rekorde. Ukupna međunarodna zarada na kino blagajnama do sada broji gotovo 73 milijuna dolara. Predviđa se da će premijerni vikend Ratova zvijezda na međunarodnim tržištima odnijeti još jednu pobjedu, odnosno da će premašiti zaradu Jurskog svijeta od 316,1 milijun dolara. 

Što se tiče projekcija u IMAX formatu, Ratovi zvijezda: Sila se budi također ruši rekorde, zaradivši do sada 5.7 milijuna dolara. 

Ratove zvijezda: Sila se budi režirao je J.J. Abrams, u vodećim ulogama su nove zvijezde Daisy Ridley i John Boyega kao Rey i Finn, a njima se pridružio i dio originalne postave- Harrison Ford kao Han Solo, Mark Hamill kao Luke Skywalker i Carrie Fisher kao Leia.

M.M.

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala