Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Šojka rugalica jača i od Bonda!
Iako je u Hrvatskoj ostvario najbolje otvaranje, posljednji dio sage "Igre gladi" imao je najlošije američko otvaranje u franšizi

Šojka rugalica jača i od Bonda!

Igre gladi zasluženo su se našle na vrhu nakon vikend otvaranja i još jednom potvrdile da imaju ono nešto što ih čini zaista posebnima i zbog čega broj njihovih poklonika sa svakim novim izdanjem sve više raste. Filmska franšiza ovoga četvrtka pojavila se sa svojim trećim nastavkom u domaćim kinima i ostvarila najbolje otvaranje serijala sa više od 22000 gledatelja.

Film Igre gladi: Šojka rugalica 2. dio prošao je uspješno i u svijetu. Dovoljno je reći da se otvorio kao broj 1 u 81 od 87 tržišta, od kojih je jedan i Hrvatska. Američko tržište, koje filmovima donosi veći dio zarade, posljednji je nastavak dočekalo malo slabije od ostatka svijeta te je zadnji film sage imao najlošije američko otvaranje u franšizi, zaradivši "tek" 101 milijun dolara.

Kritičari nisu baš bili blagonakloni posljednjim filmovima, djelomično radi odluke da se posljednji roman Suzanne Collins, koji je također i najslabiji u trilogiji, podijeli u dva filma. Tako da je i zarada prošlog filma bila više od 30 milijuna dolara slabija no prva dva.

U završnom poglavlju Katniss Everdeen (Jennifer Lawrence) shvaća da ulog više nije goli život, već i budućnost svega. Panem je u općem ratu, a Katniss se suočava s predsjednikom Snowom (Donald Sutherland) u konačnom obračunu. Ova borba bit će opasnija od bilo koje u areni.

Što se box office-a tiče, Spectre, film o najpopularnijem tajnom agentu na svijetu Jamesu Bondu, koji se posljednji vikend nalazio na prvom mjestu, sada je pao na drugo, a iza njega se odmah po zaradi smjestila animirana priča o omiljenom Snoopyju - Peanuts: Charlie Brown i Snoopy film, koji u naša kina stiže 10. prosinca.

M.M.K.

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala