Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Liam Neeson o snimanju novog Scorsesejevog filma
Povijesna drama "Silence" dugogodišnji je projekt Martina Scorsesea i konačno se bliži zasluženom završetku

Liam Neeson o snimanju novog Scorsesejevog filma

 Povijesna drama Silence adaptacija je istoimenog romana Shushakua Enda, poznatog japanskog pisca.

Radnja romana, koji je izdan 1966. godine, smještena je u 17. stoljeće i prati fikcionalni sukob između portugalskih misionara i japanskog društva. U središtu su proganjani jezuitski misionari u Japanu, a posebice svećenik kojega glumi Liam Neeson. 

Veliki redatelj Martin Scorsese najavio je svoju dugogodišnju želju da adaptira roman još 2007. godine, a nakon niza godina neuspješnog pokušavanja započinjanja projekta, produkcija na filmu konačno je krenula u siječnju ove godine. 

Na Los Cabos Film Festivalu Liam Neeson po prvi puta je progovorio o snimanju povijesne drame pod vodstvom Martina Scorsesea. Na konferenciji s novinarima otkrio je kako je raditi s poznatim redateljem. 

Martin zahtjeva punu posvećenost... daje 200%, a traži od tebe da daš svojih 100%. Zatrašujuć je. Također je nadodao kako Scorsese očekuje potpunu tišinu na setu i najsitniji zvuk sve mu poremeti. 

Ovaj film njemu je značio mnogo, poručuje Neeson, jer je kao Irac odgojen u katoličkom duhu, a u središtu filma je upravo pitanje - Postoji li Bog?

Projekt na kojega je, kako kaže Neeson, Scorsese iznimno ponosan bliži se svome završetku. Martin Scorsese trenutačno je posvećen montaži snimljenog materijala, a film bi se u kinima mogao naći već u drugoj polovici 2016. godine. Iako bi premijera na festivalu u Cannesu bila idealna, po ocjeni producenta Gastona Pavlovicha, s obzirom da je Silence jako bitan projekt za redatelja ne žele Scorsesea požurivati sve dok ne bude u potpunosti zadovoljan filmom. 

Uz prve promotivne korake za Silence objavljena je i prva fotografija Liama Neesona u ulozi isusovca Cristóvãa Ferreira, koju možete vidjeti iznad. 

Liam Neeson glumit će uz Andrewa Garfielda i Adama Drivera. Scenarij za film potpisuje Jay Cocks.

M.M.

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala