Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Kako se boriti protiv neprijatelja mikroskopske veličine?
Ne propustite prvu epizodu novog serijala "Velika postignuća" na National Geographic Channel-u, 8. studenog u 20:55h

Kako se boriti protiv neprijatelja mikroskopske veličine?


Šest redatelja vizionara; Ron Howard, Paul Giamatti, Peter Berg, Angela Bassett, Akiva Goldsman i Brett Ratner, predstavljaju novi serijal Velika postignuća koji se sastoji od šest epizoda o znanstvenim istraživanjima koja nam otkrivaju svijet budućnosti već danas. Napredak u proučavanju tajni ljudskog mozga, opstanak na planeti sa ograničenom količinom vode, usporavanje starenja, samo su neke od tema koje će nam dati jasnu sliku o donedavno nezamislivim otkrićima u području znanosti.

U prvoj epizodi serijala Borba s pandemijama, redatelja Petera Berga, odlazimo u dramatičan i inspirativan svijet znanstvenika koji se bave virusnim epidemijama.

Uz uspješnu redateljsku karijeru, Berg je iznimno cjenjen i kao scenarist, producent i glumac. Filmovi koje je režirao uključuju Hancock, Kraljevstvo (The Kingdom), Dobrodošli u džunglu (The Rundown) i Battleship. Berg je napisao i režirao film Jedini preživjeli (Lone Survivor), filmsku adaptaciju potresne istinite priče Marcusa Luttrella o zasjedi talibanskih snaga u Afganistanu u kojoj su poginula trojica Luttrellovih kolega mornaričkih specijalaca, a i njega je zamalo stajala života. Peter trenutno radi u postprodukciji na filmu Deepwater Horizon, u kojem glavne uloge igraju Mark Wahlberg, Kurt Russell i John Malkovich.

Trenutni televizijski projekti uključuju HBO serije Preostali (The Leftovers) s Justinom Therouxom i Liv Tyler u glavnim ulogama, te Ballers u kojoj glavnu ulogu igra Dwayne Johnson.

U Borbi s pandemijama vidjet ćemo kako je ponovna pojava virusa 2014.godine prisilila medicinsku znanost da se razvija jednakom brzinom kao i virus te ujedinila sve znastvenike i institucije svijeta koji se bave epidiemijama. Novi antibiotici, cjepiva, eksperimentalni lijekovi, testovi pomoću koji se brže nego ikada dijagnosticira prisustvo virusa, računalni programi koji predviđaju širenje virusa, najnovi medicinski instumenti iz svih dijelova svijeta -  organizirano se razmjenjuju kako bi bili istovremeno dostupni najvećim svjetskim stručnjacima. Saznat ćemo sve o tome kako su se organizirali, na što su sve spremni i kako planiraju uzvratiti udarac virusima HIV-a, denga groznice, malarije i ostalim smrtonosnim virusima.

"Bio sam zgrožen kad sam saznao da je virus bio u meni bez da sam znao" - rekao je Crozier koji je za infekciju dobio tretman steroidima i eksperimentalnim antivirusnim lijekom. Tokom liječenja u prvih mjesec dana njegov se vid vratio, a lijevo oko odnosno šarenica ponovno vratila svoju boju. Liječnici su ustanovili kako nema straha od širenja virusa jer su uzorci suza i vanjske očne ovojnice sada negativni, no upozorili su ostale koji su preboljeli virusnu infekciju da obrate pozornost i pregledaju oči. Nakon Crozierovog izliječenja - ništa ih više neće zaustaviti da nastave borbu sa neprijateljem mikroskopske veličine - virusom ebole.

Ne propustite prvu epizodu serijala Velika postignuća - Borba s pandemijama 8.11.u 20:55 na National Geographic Channel-u.

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala