Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Great Scott! Budućnost je napokon stigla!
Koliko su pogodili odnosno pogriješili oko predviđanja budućnosti u drugom dijelu "Povratka u budućnost"?

Great Scott! Budućnost je napokon stigla!

Danas je dan kada je stigao Marty McFly.

U filmu Povratak u budućnost II, Marty McFly (Michael J. Fox) putuje u budućnost kako bi spasio svoju djecu, koja se tek trebaju roditi. Datum kada je stigao bio je današnji - 21. listopad 2015. godine.

Naravno, radnja filma se zapetljala jer popravljajući jednu stvar, Marty i Doc Brown (Christopher Lloyd) i zli Biff Tannen (Thomas F. Wilson) stvaraju nove probleme i komplikacije. Ono što nam je bilo najzanimljivije u filmu snimanom 1989. jest upravo prikaz "daleke" budućnosti.

Redatelj Robert Zemeckis priznao je kako nije bio zadovoljan smještanjem filma u 2015. godinu. "Uvijek sam mrzio, a i dalje ne volim, filmove o budućnosti", napisao je u svojoj novoj knjizi Back to the Future: The Ultimate Visual History. "Jednostavno smatram da su nemogući i da netko uvijek prati što se događa.", objasnio je.

S obzirom na eru interneta, čini se kako baš svi prate i uspoređuju kakva je bila njegova vizija budućnosti i koliko je pogriješio odnosno pogodio. Imamo velike ravne televizore, video pozive, naočale za virtualnu stvarnost, 3D filmove (srećom, ne i Ralje 19), dronove i tablete. Nike je izbacio i limitirano izdanje Martyjevih tenisica, ali bez samozatezajućih vezica. No navodno bi do kraja godine trebao doći i takav model, na kojem radi dizajner koji je osmislio original iz filma.

Ono što ipak još uvijek nemamo su leteći auti i lebdeći skateboardi, robote na benzinskim postajama, odjeću koja se sama namjesti po mjeri i osuši kada je mokra, nemamo Mr. Fusion - izvor energije koji je napajao DeLorean pomoću smeća, a iako je hrana iz mikrovalne postala svakodnevica, i dalje nemamo takva mala pakiranja hrane koja nakon "hidratizacije" postanu pravi obrok za obitelj, kao što je to pizza u filmu.

Još jedna stvar koju nemamo, ali samo zato što je zastarjela su faksovi jer rijetko tko još danas koristi faks s obzirom na puno jednostavniji oblik slanja stvari elektronskom poštom.

Universal Pictures je povodom današnjeg dana, a i povodom reizdanja trilogije za 30. godišnjicu (prvi je film izašao 1985.), objavili video gdje Doc Brown ponovno sjedi za volanom DeLoreana i sa posebnom porukom za fanove govori o budućnosti: "Da, drugačija je no što smo mislili no bez brige, to samo znači da budućnost još nije napisana."

M.M.K.

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala