Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Goosebumps preplašio konkurenciju
Filmska adaptacija horor romana R.L. Stinea je nakon prvog vikenda prikazivanja zaradila više od 23 milijuna dolara

"Goosebumps" preplašio konkurenciju

Nakon što je proveo dva tjedna na broju jedan, Marsovac sa Mattom Damonom dovoljno se spustio da u listopadskoj "mrtvoj sezoni" dopusti drugima da zarade pokoji dolar i stignu na prvo mjesto po zaradi. Jedan od popularnijih dječjih serijala 20. stoljeća dobio je svoju filmsku adaptaciju koja je preuzela prvo mjesto od Marsovca.

R.L. Stine je ime vrlo dobro poznato mnogima. Njegov je serijal romana u svom vrhuncu prodao više od 4 milijuna kopija mjesečno! Ovoga je vikenda sa prikazivanjem krenula filmska adaptacija Goosebumps sa Jackom Blackom u glavnoj ulozi te zaradila preko 23 milijuna dolara. Kod nas sa prikazivanjem kreće tek 3. prosinca.

Na drugom se mjestu po zaradi na američkim kino blagajnama našao Marsovac, koji je ovoga vikenda dodao još 20-tak američkih milijuna dolara što ga je dovelo do ukupne svjetske zarade od 319 milijuna dolara. Ukoliko niste, film još stignete pogledati u našim kinima.

Iza Marsovca se smjestila najnovija drama Stevena Spielberga Most špijuna. Unatoč velikim imenima (režirao je Spielberg, scenarij napisali braća Coen, u glavnoj se ulozi nalazi Tom Hanks), film je debitirao sa zaradom od 15 milijuna dolara, što na budžet od 40 milijuna i nije neka zarada. Film u naša kina stiže 26. studenog.

Posljednji film Guillerma del Tora, Crimson Peak, našao se tek na četvrtom mjestu, zaradivši "samo" 12 milijuna na američkom tržištu. To je najlošije nacionalno otvaranje za Guillerma del Tora od Mimica 1997. godine, ali ipak bolje od Panovog labirinta, koji je kao film na stranom jeziku te je imao samo ograničeno prikazivanje. Del Toro svoje nade za Crimson Peak polaže više u međunarodna prikazivanja, gdje je za sada zaradio preko 13 milijuna dolara, a sa prikazivanjem je krenuo i u hrvatskim kinima.

Na petom se mjestu nalazi Hotel Transilvanija 2, koji se prikazuje već četiri tjedna te je na svjetskim kino blagajnama uspio sakupiti 267 milijuna dolara. Na šestom se mjestu nalazi Pan, koji je do sada sveukupno zaradio tek 72 milijuna dolara, što je nedovoljno s obzirom na budžet od 150 milijuna dolara te se čini kako je Pan jedan od najvećih gubitnika ove godine.

M.M.K.

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala