Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Otok doktora Moreaua dobiva televizijsku ekranizaciju
Roman H. G. Wellsa adaptirat će za male ekrane kokreator "Sanjive doline" Phillip Iscove

Otok doktora Moreaua dobiva televizijsku ekranizaciju

 Znanstvenofantastični roman H. G. Wellsa Otok doktora Moreaua često je inspirirao filmaše pa je tako među prvim ekranizacija popularnog romana bio i film Island of Lost Souls iz 1932. godine u kojem su glavne uloge nosili Charles Laughton i Bela Lugosi.

Jedna od najpoznatijih adaptacija je film iz 1977. godine  "The Island of Dr. Moreau" redatelja Dona Tylora, koji je preuzeo izvorni naslov romana i postigao razmjerno dobar uspjeh, dok je verzija iz 1996. s Marlonom Brandom bitno lošije prošla kod publike i kritike. Konačno, najavljena je i televizijska adaptacija ovog popularnog djela H. G. Wellsa. 

"Otok doktora Moreaua" sprema se na kanalu CBS, a ideju za seriju osmislio je jedan od kreatora horor serije Sanjiva dolinaPhillip Iscove. Phillip Iscove oslobodio je svoj raspored kada je krajem prošle sezona napustio "Sanjivu dolinu", a prihvatio se pisanja scenarija za "Otok doktora Moreaua". 

Serija će preuzeti glavne crte radnje koje su roman učinile popularnim, stoga će onima koji su upoznati s djelom glavna radnja biti poznata. Međutim, Iscove se odlučio i na određene promjene i novosti kako bi priča iz 19. stoljeća zadržala svoju svježinu. Glavna promjena tiče se središnjeg lika, Dr. Moreaua, koji će u televizijskoj ekranizaciji biti žena - doktorica Katherine Moreau.

Osramoćena doktorica odlazi iz Londona kako bi na privatnom otoku izgradila bolnicu gdje će raditi na svojim eksperimentima i pokušati stvoriti hibrida između ljudi i životinja. U izolaciji privatne bolnice proširit će granice medicine svojim revolucionarnim medicinskim eksperimentima. 

M.M.

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala