Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Učenje i zabava uz Da Vinci Learning
Omiljeni crtići i zabavne edukativne serije te filmovi su samo neki od sadržaja za ostatak rujna

Učenje i zabava uz Da Vinci Learning

Pogledajte što smo za vas izdvojili od odličnih sadržaja na kanalu Da Vinci Learning za ostatak rujna!

Bio jednom… Čovjek Neandertalac , 19 Rujan 2015 @ 17:00
Kako evolucijski sat otkucava robustan čovjek se postupno transformira iz Homo erectusa u Homo sapiensa. On je sada neandertalac. Njegovo se pleme smješta u dolini dobro opskrbljenom s divljači. Maestro postavlja školu preživljavanja, izmišlja razne alate i načine kako ih koristiti. Plemena se sukobljavaju oko toga čija je zemlja i životinje na njoj. Kamen se odbija od stijene i stvara iskru, a postelja suhog lišća se zapali...

Otkrijmo Alat , 19 Rujan 2015 @ 18:30
Svijet oko nas je prepun zagonetki, ali samo Harrison Houde ima energiju i pamet doći do dna stvari. U ovoj epizodi antropolog i stručnjak za izradu prapovijesnog alata podučava Harrisona kako napraviti neandertalsku oštricu noža i slikati se poput „špiljskog djeteta“. Harrison poziva djecu kod kuće da mu se pridruže u izradi jednostavnih strojeva pomoću običnog lista papira.

Povratak bijelog nosoroga, 20 Rujan 2015 @ 20:00 (PREMIJERA)
Stephen Fry i Mark Carwardine tragaju za sjeverni bijelim nosorogom samo kako bi otkrili da je proglašen izumrlim u divljini dok se na granici suočavaju s izbjegličkom krizom. Jedini sjeverni nosorog na svijetu koji se može razmnožavati nalazi se u zoološkom vrtu u Češkoj Republici. Na svijetu ih ima samo još komada, ali se još nikad nisu uspješno razmnožavali. Zoološki vrt je pristao na to da se svih pet životinja treba vratiti u Keniju u nadi da će ih povratak kući potaknuti na oplodnju.

Super znanost – morska znanost: Australija , 26 Rujan 2015 @ 20:00 (Svjetski dan pomorstva)
Tasmanija kao i mnogi drugi dijelovi svijeta već osjeća posljedice klimatskih promjena. Znanstvenici predviđaju da će se u manje od sto godina podići razina mora i uništiti kuće na tasmanijskoj obali. Temperaturne promjene u oceanu mogu izbrisati višemilijunsku industriju jastoga. Smanjit će se broj pastrva i lososa. Koliko vremena još imamo?

Tajni laboratorij Thomasa Edisona, 27 Rujan 2015 @ 18:00 (PREMIJERA)
Nepoznato je da je Thomas Edison imao tajni laboratorij gdje je izumio virtualnu inačicu sebe i gotovo dovršio robota koji bi vodio i inspirirao buduće generacije mladih znanstvenika. Tajni laboratorij, Edisonov virtualni ego i njegov prototip robota ostao je skriven sve dok 12-godišnjak nije razbio šifriranu poruku koju je Edison ostavio. Mladi genij i njegov klub znanstvenika se seli u laboratorij i zabava može početi.

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala