Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Hardcore - prvi film sniman iz prvog lica
Pogledaj trailer za "Hardcore", akcijski SF film inspiriran uspjehom kratkog filma "Bad Motherfucker"

"Hardcore" - prvi film sniman iz prvog lica

 Akcijski film Hardcore redatelja Ilya Naishuller predstavlja se kao jedinstveni filmski doživljaj. Naime, čitavi film je snimljen iz prespektive glavnog junaka, a stigao je i prvi žarko iščekivani trailer. 

Inspiracija za cjelovečernji igrani film ovoga formata prozašla je iz uspjeha kojeg je redatelj doživio kada je objavio kratki film pod naslovom "Bad Motherfucker". U trajanju od nekoliko minuta donio je perspektivu koju smo do tada navikli gledati samo u svijetu video igara. "Bad Motherfucker" ubrzo je postao hit na Internetu i rezultirao oduševljenjem publike. 

"Hardcore" nastavlja s istom idejom. Radnja filma se vrti oko središnjeg lika imena Henry, a tijekom filma mu se svi likovi obraćaju zamjenicom ti kako bi gledatelj lakše uronio u iskustvo junaka. Netom nakon što se Henry probudi iz mrtvih kao kiborg njegovu suprugu otme psihotični negativac Akan. Kako bi spasio svoju suprugu Henry se mora probiti kroz horde plaćenika u Moskvi, a čini se kao da mu je cijeli grad za petama. U tom pothvatu pomaže mu samo misteriozni Britanac Jimmy.

U glavnim ulogama nalaze se Sharlto Copley, Danila Kozlovsky i Haley Bennett. 

Cijeli film je snimljen uz pomoć GoPro kamere montirane na protagonista filma. Financiranje produkcije uz veliku podršku publike redatelj je izvršio crowdfundingom preko Indigogoa. 

Svjetska premijera filma će biti 12. rujna na Međunarodnom filmskom festivalu u Torontu.

M.M.

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala