Donal Skehan, zvijezda
Food Networka, televizijskog kanala posvećenog gastronomiji, prošlog je tjedna posjetio Istru. Donal upravo snima drugu sezonu svog putopisnog serijala
Pratite Donala… u kojem gledatelje upoznaje s kulinarskim delicijama mjesta koje posjeti. Ovog puta Donal putuje Europom. Njegove su destinacije
Budimpešta,
Krakow,
Lisabon,
Amsterdam,
Istambul,
San Sebastian,
Stockholm,
Puglia u Italiji i
Istra.
Ulogu domaćina u Istri imao je Goran Zgrablić, jedan od osnivača projekta Taste of Croatia. Upoznao je tako Donala s Davidom Skokom. Za Food Network su snimali ribarenje i zatim pripremnu ribe koju su ulovili. Donal se družio i s Marinom Gaši u njenom restoranu u Novigradu i učio kako se sprema crni rižot. Uz ribolov i kuhanje, ekipu je istarskim šumama u uspješnu potragu za tartufima vodila Danijela Puh. Nije izostala ni dobra kapljica, jer je Donal uživao u istarskoj malvaziji.
Zadnji dan snimanja proveli su u masliniku Gorana Zgrablića kod Medulina, gdje se na otvorenom pod maslinama kuhao žgvacet i mijesili su se fuži. Snimanje je trajalo do zalaska sunca.
Ljepote i bogatstvo okusa Istre gledatelji diljem svijeta će na Food Networku moći gledati početkom iduće godine. Bit će to još jedno lijepo predstavljanje Hrvatske na svjetskoj razini.
Inače, prvu sezonu serijala Pratite Donala… koja gledatelje upoznaje s ljepotama i posebnostima vijetnamske kuhinje možete gledati na Food Networku petkom od 20 sati.