Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Ljeto 2015. - apsolutna dominacija Universala i Disneya
Zarade ovog ljeta u kinima će ostati zapamćene kao druge najbolje u povijesti, a najveći flop ide za studio Sony

Ljeto 2015. - apsolutna dominacija Universala i Disneya

Ljeto još nije niti završilo, a već sad se zna da su dva filmska studija ostvarili apsolutnu dominaciju u kinima: Universal i Disney.

Variety je iznio detaljnju analizu svakog studija i zaključak je ovaj: iako je ovogodišnja ljetna zarada u kinima (zasad) druga najveća u povijesti, zarada je sama po sebi bila prilično nejednako raspodijeljena pa je tako većina otišla dvama studijima, a nekima gotovo ništa (hint: Sony).

Universal i Disney svoju zaradu mogu zahvaliti prvo velikim uspješnicama Jurski svijet i Osvetnici 2: Vladavina Ultrona dok ostatak njihovih filmova čini čak 7 od 10 najisplativijih ovo ljeto! Universal nas je još zabavio komedijom Na putu do zvijezda 2, svima omiljenim Malcima, zabavnoj komediji Kaos u glavi i hitom Straight Outta Compton. Najveći njihov gubitnik je bez razmišljanja Ted 2 koji je gotovo svima ostavio gorak okus u ustima.

Disney svoj uspjeh duguje Marvelu i Pixaru tako da smo osim Osvetnika od njih uživali i u Ant-Manu te animiranoj uspješnici Izvrnuto obrnuto koja je osvojila i male i velike. Najveći flop im je ispao SF Sutrozemlja: Novi svijet s Georgeom Clooneyem.

Warner Bros. je imao uspješnice poput San Andreas i Pobješnjeli Max: Divlja cesta, ali i puno razočaranja: Vruća potjera, Svita, Čarobni Mike XXL i Šifra U.N.C.L.E. Slično je i s 20th Century Fox-om: komedija Špijunka je ostvarila prilično dobru zaradu, ali je zato nova Fantastična četvorka toliko razočarala da je potencijalno označila i kraj karijere svog redatelja Josha Tranka.

Iz Paramounta nas je oduševio Tom Cruise u novoj Nemogućoj misiji, ali nas je istovremeno Terminator: Genisys razočarao (većinu svijeta, samo su u Kini oduševljeni). Najmanje zadovoljni mogu biti oni u Sonyju jer njihov studio nije imao niti jedan jedini hit ovo ljeto (primjer: Pikseli).

D.Ž.

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala