Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Hoćemo li uskoro vidjeti adaptacije Nintendovih igara?
Nakon filma "Pikseli", u kojem smo vidjeli neke od najpoznatijih Nintendovih likova, Nintendo razmišlja o novim ekranizacijama

Hoćemo li uskoro vidjeti adaptacije Nintendovih igara?

 Povratak Nintenda na kino platna prije samo nekoliko godina činio se nemoguć, unatoč činjenici da je prvi proizvođač igara koji je uskočio u filmske vode.   Nintendo je 1993. godine zakoračio u svijet filma kada je snimljen prvi igrani film koji se zasnivao na tada jednoj od napopularnijih računalnih igara. 

Super Mario je u kinima postigao toliko loš rezultat, i kod kritike i kod publike, da je Nintendo naizgled zauvijek odustao od daljnjih pokušaja na velikim platnima.

Ipak, tijekom posljednjih godina strogi stav prema ekraniziranju prepoznatljivih likova iz računalnih igara pomalo je popustio. Nintendo je dopustio upotrebu nekih od svojih prepoznatljivih igara u animiranom filmu Krš i lom iz 2012. godine, dok je ove godine u filmu (iako ne posebno uspješnom) Pikseli Nintendo dopustio upotrebu nekih od ikoničnih likova poput Donkey Konga i Marija. 

U posljednjem financijsko izvješću Nintendo je očigledno zaključio period izbjegavanja ulaska na filmsko tržište. Kako su mnogi mediji prenijeli, Nintendo se odlučio više uključiti u medije izvan kreiranja video igara. 

Uz to objavljen je i komentar Shigerua Miyamota, koji sjedi na čelu odjela za razvoj -"Pokušavamo gledati na širu sliku uloge Nintenda u industriji zabave i sve više mislimo kako bi se upravo filmovi mogli uklapati u tu sliku. Također, postoji mogućnost da ćemo u budućnosti razmatrati stvari poput filmova."

Uza sve to potražnja za ekranizacijama popularnih video igara sve više raste, a unatoč neuspjehu kojeg je pokazao film "Pikseli" na kino blagajnama sigurno se vidi otvaranje novog tržišta među kino posjetiteljima. Štoviše, sudeći po pažnji koju dobiva adaptacija "Assassin's Creeda" Michaela Fassbendera i ako se taj uradak pokaže uspješnim kod publike takvi projekti mogli bi privući sve više gledatelja. 

M.M.

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala