Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Najbolje s Berlinalea, Cannesa i Sundancea na 9. Vukovar Film Festivalu!
Novi filmovi Woodyja Allena, Mattea Garronea i Wernera Herzoga u festivalskom programu

Najbolje s Berlinalea, Cannesa i Sundancea na 9. Vukovar Film Festivalu!

Foto: VFF

9. Vukovar film festival / Festival podunavskih zemalja održava se od 24. do 29. kolovoza 2015. na osam lokacija, a 84 filma koje ćemo prikazati u tih šest dana podijeljeni su u čak 11 kategorija.

Festival se paralelno održava na četiri lokacije u Vukovaru (Agencija za vodne putove, Perivoj dvorca Eltz, Cinestar i Vukovarska ada), zatim u kinu Borovo naselje, Centru znanja Vinkovci, Muzeju Vučedolske kulture te u Centru kulture Valpovo.

Iz bogate natjecateljske konkurencije igranih filmova koji konkuriraju za festivalske nagrade izdvajamo dugometražne igrane filmove: novi film Rumunja Radua Judea Bravo!, koji je osvojio nagradu za najbolju režiju na Berlin film festivalu 2015., hrvatski film Branka Schmidta Imena Višnje s Ivom Gregurevićem u naslovnoj ulozi (Nagrada za najbolji scenarij i kameru na Pula film festivalu 2015.), novi film Cornelia Porumboiua Blago, koji se natjecao na ovogodišnjem Cannes film festivalu te njemački film Victoria koji je osvojio Nagradu za najbolju kameru te Nagradu udruge art kina na Berlin film festivalu 2015., a zanimljiv je po tome što je snimljen u jednom kadru.

Od redom sjajnih dokumentaraca koji su u konkrenciji za nagrade izdvajamo sjajan mađarski kratkiš Lijes od pruća o starcu koji sam izrađuje svoj sanduk za vječno počivanje, rumunjski Toto i njegove sestre o odrastanju u nemogućim uvjetima narkomanije i kriminala, njemački Prognostičar o čovjeku koji previđa ekonomske krahove te slovački Comeback o nepravedno osuđenim robijašima koji se nose sa svijetom nakon izlaska iz zatvora.

U popratnom programu Svijet prikazujemo redom hitove sa svjetskih A filmskih festivala. Tu je novi Werner Herzog s hitom Kraljica pustinje u kojem naslovnu ulogu tumači oskarovka Nicole Kidman, novi Matteo Garrone s filmom Priča nad pričama gdje glavnu ulogu tumači zanosna Salma Hayek, dobitnik Nagrade žirija na Sundanceu film festivalu film Zemlja bez zakona, novi Woody Allen, Nerazuman čovjek s Joaquinom Phoenixom u glavnoj ulozi te dvostruki dobitnik na ovogodišnjem Berlinaleu, film 45 godina (Najbolji glumci Charlotte Rampling i Tom Courtenay).

U popratnom programu Europskih velikih pet prikazujemo novi film Nannija Morretija Moja majka (dobitnik Nagrade ekumenskog žirija na Cannes film festivalu 2015.) te canneskog laureata Cijena života, Stephanea Brizea (Najbolji glumac na Cannes film festivalu 2015.). U popratnom programu Europo otvori se ističemo poljski film Tijelo, Malgorzate Szumowske koji je na Berlin film festivalu 2015. osvojio nagradu za najbolju režiju.

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala