Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Prvi trailer za biografsku dramu Trumbo s Bryanom Cranstonom
Pogledajte kako će izgledati film o karijeri poznatog i zabranjivanog hollywoodskog genijalnog scenarista Daltona Trumba

Prvi trailer za biografsku dramu "Trumbo" s Bryanom Cranstonom

I am the one who writes!

Nagrađivani glumac Bryan Cranston u svom novom projektu je zaigrao ulogu Daltona Trumba u priči o ovom kontroverznom scenaristu.

Biografska drama je snimljena prema istinitoj priči ovog velikog scenarista koji je bio među najvećima u Hollywoodu sve do kraja 1940-ih godina kad je odbio svjedočiti pred Odborom Predstavničkog doma za antiameričke aktivnosti zbog čega je optužen za komunizam i poslan u zatvor na 11 mjeseci.

Nakon toga, ništa nije bilo isto pa je Trumbo izlaskom iz zatvora postao pisac u sjeni pa je tako za to vrijeme osvojio dva Oscara: jedan je pripao scenaristu koji je bio naveden na filmu Roman Holiday, a drugi mu je pripao pod pseudonimom Robert Rich za dramu The Brave One.

Od 1960. godine ponovno je mogao biti naveden pod svojim pravim imenom. Tad je napisao dvije možda najveće uspješnice, akcijsku povijesnu dramu Egzodus koja je osvojila Oscara u kategoriji najbolje glazbe te biografsku dramu Spartak koja je osvojila čak četiri Oscara (najbolji sporedni glumac, najbolja fotografija, najbolja scenografija i najbolji dizajn kostima).

Film je režirao Jay Roach prema adaptaciji scenarija Johna McNamare na temelju knjige Brucea Cooka. U ostalim ulogama se nalaze Elle Fanning, Diane Lane, Helen Mirren, Alan Tudyk, John Goodman, Louis C.K. i Adewale Akinnuoye-Agbaje.

Trumbo će prvi put biti prikazan u Kanadi na Toronto međunarodnom filmskom festivalu (TIFF) sad u rujnu, početkom studenog s limitirqanim prikazivanjem počinje u SAD-u dok u redovnu distribuciju prvo kreće u Velikoj Britaniji 22. siječnja 2016. godine.

D.Ž.

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala