Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Brač Festival Festival - otvorenje kakvo do sada niste vidjeli!
Prvi filmski festival na Braču otvoren je sinoć, a trajat će do 8. kolovoza

Brač Festival Festival - otvorenje kakvo do sada niste vidjeli!

Foto: BFF

Sa sat vremena zakašnjenja, s početkom u 22.30, svečano je otvoren prvi Brač Film Festival u Ljetnom kinu u Supetru, na otoku Braču. Ljetna oluja koja je uzrokovala nestanak električne energije od gotovo sat i pol glavni je krivac odgode svečanog otvaranja prvog BFF-a.

Usprkos vremenskim nepogodama, Brač Film Festival svečano je otvoren pred prepunom ljetnom dvoranom te projekcijom filma Takva su pravila redatelja Ognjena Sviličića.

Uz voditeljski par Marka Mičunovića i Laticu Marević pred publiku je prvi stao direktor Turističke zajednice Grada Supetra Ivan Cvitanić te pozdravio sve prisutne. Zahvalio se organizatorima i dodao da je, u ime cijele Turističke zajednice grada Supetra, jako sretan što je podržao jedan ovakav projekt i dao priliku mladim ljudima da novim i zanimljivim filmskim sadržajima obogate turističku ponudu Grada Supetra. Svoje obraćanje završio je riječima "vidimo se dogodine" naglasivši da je uvjeren u dug i sretan vijek Brač Film Festivala.

Da će BFF imati dug i sretan filmski vijek, potvrdio je i direktor festivala Bruno Mustić koji se tijekom svečanog otvaranje prije svega zahvalio publici na strpljenju i ljubavi prema filmu zbog kojeg su u potpunom mraku čekali i zajedno s organizatorima vjerovali u početak prve BFF projekcije ispred i u samom ljetnom kinu u Supetru. Zahvalio se svim sponzorima, Turističkoj zajednici i Gradu Supetru na podršci te preko 50 mladih i entuzijastičnih ljudi iz svih dijelova Hrvatske i regije koji su tijekom cijele godine radili i realizirali ideju prvog Brač Film Festivala.

"Na festivalu smo radili tijekom cijele godine, moji dragi kolege i ja, i to volonterski. Iz ljubavi prema filmu i ljubavi prema otoku Braču. Imali smo vatreno kršenje, međutim nije nas spriječila ni kiša ni nestanak struje te brojne druge "više sile" tako da sam uvjeren da se i dogodine vidimo u isto vrijeme, na istom mjestu. Hvala vam svima!", poručio je direktor Brač Film Festivala Bruno Mustić i pozvao gradonačelnicu grada Supetra Ivanu Marković da službeno otvori festival.

Nakon službeno otvorenja, a prije same projekcije - film redatelja Ognjena Sviličića, Takva su pravila - supetarskoj publici predstavila je koproducentica filma Janja Kralj.

Film Takva su pravila svoju svjetsku premijeru imao je na filmskom festivalu u Veneciji prošle godine gdje je glumacu Emiru Hadžihafizbegoviću žiri programa Horizonti dodijelio nagradu za najbolje glumačko ostvarenje. Zlatnu arenu za najbolju mušku ulogu Emir Hadžihafisbegović ove je godine dobio i na 62. Pulskom filmskom festivalu.

Brač Film Festival nastavlja se danas projekcijom filma Zagonetni dječak, redatelja Dražena Žankovića u sklopu BFF programa za djecu, s početkom u 10 sati u Narodnoj knjižnici.

U kinu na otvorenom, u Waterman resortu, s početkom u 21.30 prikazat će se ciklus kratkometražnih filmova. Riječ je o studentskim filmskim uradcima iz nekoliko filmskih akademija diljem Europe. Zajedno sa svojim filmovima u Supetar su kao gosti Brač Film Festivala došli i njihovi autori, a većina od njih svoje filmove premijerno prikazuje upravo na Brač Film Festivalu. U sklopu glavnog dugometražnog programa Brač Film Festivala, u Ljetnom kinu, s početkom u 21.30, posjetitelji prvog BFF-a imat će priliku pogledati film Turist, švedskog redatelja Rubena Östlunda. Film Turist, švedsko - francusko - norveške produkcije, prošle godine osvojio je nagradu Izvjestan pogled filmskog festivala u Cannesu.

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala