Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Proglašeni pobjednici 62. Pulskog filmskog festivala
Dobitnik Velike Zlatne Arene za najbolji film je „Zvizdan“, redatelja Dalibora Matanića

Proglašeni pobjednici 62. Pulskog filmskog festivala

 Večeras se svečanom dodjelom nagrada okončava 62. Pulski filmski festival, a nesumnjivi pobjednik festivala bio je film Zvizdan, koji je nizom nagrada nastavio svoj trijumfalni put koji je započeo festivalom u Cannesu.

Tijekom proteklog festivalskog tjedna prikazalo se 128 filmova u 12 različitih filmskih programa, od kojih je pet natjecateljskih filmskih programa: Hrvatski program, Međunarodni program, Susjedi i prijatelji, Kratka Pula i Studentski program.

Imenovani su članovi četiri različita ocjenjivačka suda (od kojih je jedan za program Kratka Pula i Studentski program) koja su birala najbolje filmove i filmske profesionalce.
 
Dobitnik Velike Zlatne Arene 62. Pulskog filmskog festivala za najbolji film je „Zvizdan“, redatelja Dalibora Matanića, produkcijske kuće Kinorama i producentice Ankice Jurić Tilić.
 
 
Prema riječima ocjenjivačkog suda nagrada je dodijeljena „za film koji ima sposobnost doprijeti do gledatelja sa svojom porukom kroz odlično artikuliranu narativnu strukturu i originalne glumačke izvedbe.“
 
Film „Zvizdan“, redatelja Dalibora Matanića, također je osvojio nagradu Zlatna Arena za najbolju režiju, za najbolju glavnu žensku ulogu koju je primila Tihana Lazović, za najbolju sporednu žensku ulogu (Nives Ivanković), za najbolju sporednu mušku ulogu (Dado Ćosić) te Zlatnu Arenu za kostimografiju koju je primila Ana Savić Gecan.
Isto tako film se okitio i nagradom hrvatskog društva filmskih kritičara Oktavijan, s prosječnom ocjenom 4,46. 
 
 
Zlatna Arena za najbolju glavnu mušku ulogu dodjeljena je Emiru Hadžihafizbegoviću za ulogu Ive Jozića u filmu "Takva su pravila" redatelja Ognjena Sviličića.
„Za briljantnu samozatajnu i minimalističku glumu kojom nam predstavlja bolnu izgubljenost i nemoć malog čovjeka pred postojećim sustavom kao i nasiljem unutar istog.“
 
Zlatna Arena za scenarij dodjeljuje se Josipu Mlakiću za film Imena višnje redatelja Branka Schmidta. „Za precizno psihološki sagrađene likove unutar bolno vjerodostojne priče.“ Zlatna Arena za montažu dodjeljuje se Vesni Lažeti i Hrvoju Mršiću, za isti film Branka Schmidta.
 
Publika je, glasovanjem za Hrvatski program prikazan u Areni, dodijelila nagradu Zlatna vrata Pule filmu „Bit ćemo prvaci svijeta“, redatelja Darka Bajića s prosječnom ocjenom 4,85.
 
Nagrada Breza za najboljeg debitanta dodjeljuje se Heleni Beljan za ulogu Dore u filmu Ti mene nosiš redateljice Ivone Juka. Za isti film nagrađen je za kameru Mario Oljača, za vizualne efekte Zoran Čulić i Nebojša Rogić, a za glazbu Zlatna Arena dodjeljuje se Tehou Teardu. 
Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala