Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Srpanj na Klasik TV-u
Osim fantastičnih filmskih premijera, u srpnju uživajte u Ciklusu filmova Pulskog filmskog festivala

Srpanj na Klasik TV-u

Zaboravite na srpanjske vrućine uz Klasik TV, koji vam i ovaj mjesec donosi fantastične filmske premijere te Ciklus filmova Pulskog filmskog festivala, ususret festivalu koji se održava od 18. do 25. srpnja.

Filmske premijere

Ovoga mjeseca nas na Klasik TV-u čekaju zanimljive filmske premijere. Startamo već večeras dramom Sedma kronika redatelja Brune Gamulina. Film je na festivalu u Puli osvojio niz nagrada – Zlatnu arenu za glavnu mušku ulogu (Rene Medvešek), Zlatnu arenu za mušku epizodnu ulogu (Josip Genda), Zlatnu arenu za masku (Snježana Tomljenović) te nagradu Kodak za kameru Enesu Midžiću.

U utorak 14.7. u 12h nas očekuje premijera filma Klasa optimist. Debitantski dokumentarni film redateljice i scenaristice Lane Šarić, potresno je i dirljivo svjedočanstvo o iscrpljujućoj borbi s opakom bolešću, čija je glavna protagonistica sama autorica. U Klasi optimist Lana Šarić se na ljudski hrabar i umjetnički zreo način hvata u koštac s vlastitom bolešću i njenim posljedicama realizirajući na taj način jedinstven film koji plijeni optimizmom i u najtežim situacijama.

Ciklus filmova Pulskog filmskog festivala

Ususret ovogodišnjem 62. Pulskom filmskom festivalu koji će fokus imati na filmsku scenografiju, na Klasik TV-u bit će prikazan zanimljiv izbor 10 filmova koji su osvojili Zlatne arene za scenografiju tijekom prethodnih festivala. Filmovi će se prikazivati od 8.7. do 17.7., svaku večer u 20:05h.

Počinjemo ratnim trilerom Ne okreći se sine, jednim od ponajboljih ostvarenja Branka Bauera. Sljedeći dan nam stiže povijesni film Solunski atentatori, priča o slavnoj skupini makedonskih tertorista koji se protive Osmanskoj represiji. U petak 10.7. spremite se za romantičnu dramu Za sreću je potrebno troje. Nakon toga nam stiže horor komedija Davitelj protiv davitelja, film koji je tek s vremenom stekao kultni status.

Nedjelja je rezervirana za prvi jugoslavenski horor film Krste Papića Izbavitelj, snimljen prema noveli Aleksandra Grina. U ponedjeljak 13.7. pripremite se za ratni film Biciklisti, a dan poslije za dramu Pravo stanje stvari. Nakon njih stiže ljubavni film Ljubavna pisma s predumišljajem, posljednji film uglednog redatelja Zvonimira Berkovića. Za kraj ciklusa filmova Pulskog festivala ostale su dvije drame: Iskušavanje đavola te Čuvar plaže u zimskom periodu.

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala