Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Premijera filma 'Spomenik Majklu Džeksonu' na Cinemaxu
Eksluzivnu premijeru humoristične drame Darka Lungulova pogledajte u nedjelju, 5. srpnja, u 20h

Premijera filma 'Spomenik Majklu Džeksonu' na Cinemaxu

Home Box Office, vodeća premium televizijska mreža u Hrvatskoj, s ponosom najavljuje ekskluzivnu TV premijeru nagrađivanog filma srpskog redatelja Darka Lungulova - Spomenik Majklu Džeksonu - koja će na Cinemax-u biti emitirana u nedjelju 5. srpnja u 20h.

Film Spomenik Majklu Džeksonu istog dana biti će premijerno dostupan i na internet uslugama videa na zahtjev - HBO On Demand i HBO GO.

U umirućem gradiću u Srbiji stari spomenik iz komunističkog doba uklonjen je s trga. Sanjar Marko nalazi se na rubu rastave od ljubavi svog života, Ljubinke. Ona je razočarana njime i životom u srpskom mjestašcu. Iz očaja, padne mu na pamet ideja da zamjeni kip iz komunističkoga doba spomenikom Michaelu Jacksonu kako bi spasio svoje umiruće mjesto i ponovno osvojio svoju ženu. Marko uvjeri bliske prijatelje da mu pomognu. Međutim, gradonačelnik ima svoje planove te se koristi desničarskom skupinom "Očistimo Srbiju" da uništi Markove snove…

Uz Borisa Milivojevića i Natašu Tapušković, sjajnu glumačku ekipu čine još i Dragan Bjelogrlić, Mirjana Karanović, Branislav Trifunović, Ljubomir Bandović, Marko Janketić, Toni Mihajlovski, Srđan Miletić… Kroz film "prolaze" i novinar Velja Pavlović, kao i supruga košarkaške legende Vlada Divca - Snežana Divac i mnogi drugi.

Spomenik Majklu Džeksonu iza sebe ima buran festivalski život i širom svijeta je mnogostruko nagrađivan. Tako je, između ostalog, u Santa Barbari, Nashvilleu i Clevelandu ovjenčan priznanjem za najbolji europski film dok je na prestižnom filmskom festivalu u Karlovim Varima, gdje je imao svoju svjetsku premijeru, nominiran za najbolji film. Za ulogu vječnog sanjara Marka, Boris Milivojević je u Nashvilleu osvojio nagradu za najboljeg glumca tog festivala.

Redatelj Lungulov je o filmu rekao da to "nije priča o Majklu Džeksonu, već o nama, o potrazi za novim herojima i novim identitetom, o potrazi za spasom i nadom. Htio sam snimiti film koji govori o ozbiljnim temama, ali kroz komediju; bizarnu priču sa šarmantnim, nesvakidašnjim likovima. Ovakav pristup dozvolio mi je da bolne teme dotaknem na komičan, ali veoma emotivan način."

Ne propustite ekskluzivnu premijeru filma Spomenik Majklu Džeksonu ove nedjelje, 5. srpnja u 20h samo na Cinemaxu.

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala