Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Završio 8. Festival mediteranskog filma Split
8. Festival mediteranskog filma zatvoren pobjedom filma "Ničije dijete" redatelja Vuka Ršumovića

Završio 8. Festival mediteranskog filma Split

 Dodjelom nagrada publike u ljetnom kinu Bačvice u Splitu je zatvoren 8. Festival mediteranskog filma. Filmovi su se natjecali u tri kategorije, Dugometražni film, Ješke i Kratki filmovi, a svoje glasove za najbolji film davala je publika. 

Među konkurencijom dugometražnih filmova kao izraziti favorit s gotovo savršenim ocjenama pokazao se uradak redatelja Vuka Ršumovića, Ničije dijete. Nastao u srpsko-hrvatskoj koprodukciji,q film "Ničije dijete" publika je ocijenila s 4,8 od maksimalnih 5,0 bodova. U glavnoj ulozi filma, dječaka kojega su u šumi odgojili vukovi, splitskoj publici predstavio se 16-godišnji Denis Murić. 

U kategoriji "Kratki film" publika je glasala za najbolji međunarodni kratkometražni film te odabrala francuski film Guy Moquet redatelja Demisa Herengera. "Guy Moquet" je svoje priznanje dobio i nagradom na festivalu u Cannesu.
 
U kategoriji "Ješke" za najbolji kratkometražni hrvatski film, s visokom ocjenom 4,0 pobijedio je debitantski film Jelene Novaković "Ana trg". Ovaj 25-minutni film prati uličnu prodavačicu religijskih sitnica, kalendara i krunica, naslovnu Anu. 
  
 
U devet dana Osmoga festivala mediteranskog filma Split mnogobrojna publika je odgledala 66 dugometražnih i kratkometražnih filmova iz 33 zemlje, od kojih 45 premijerno, te domaće kratkometražne "Ješke", mali meDITEran i gostujuće projekcije festivala partnera. Novost na ovogodišnjem festivalu je što je upravo publika odlučila tko je pobjednik u sva tri natjecateljska programa.
 
Ovogodišnji festival, osim izuzetnih filmskih naslova u konkurenciji, uveo je i veliku novost u programu Izvan konkurencije. Van konkurencije prikazivao se fantastični meksički omnibus Kratke lopte u kojem poznati redatelji iz 31 zemlje svijeta svaki na svoj način prikazuju strast prema nogometu.
FMFS su zatvoriti Skandinavci, u Kinoteci je na programu jedan od najatraktivnijih filmova prošle godine, Golub sjedi na grani i promišlja egzistenciju švedskog majstora Roya Anderssona, dobitnika Zlatnog lava na Veneciji, a program na Bačvicama je zaključio norveški film Van sebe Ole Giaevera koji je oduševio publiku na Berlinu.
Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala