Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


U petak, 5.6. počinje 8. FMFS!
Pogledajte što vas sve čeka u devet dana 8. Festivala mediteranskog filma Split

U petak, 5.6. počinje 8. FMFS!

Foto: FMFS

Grad Split od 5. do 13. lipnja po osmi put postaje filmska metropola Mediterana: Festival mediteranskog filma Split na tri lokacije prikazuje 66 filmova iz 31 zemlje, od čega čak 45 hrvatskih premijera.

Ovdje pogledajte koje su to sve filmske poslastice u kojima će uživati Splićani i njihovi gosti tijekom devet dana Festivala kojeg otvara talijansko-albanski film Zakleta djevica. Bit će to regionalna premijera debitantskog filma redateljice Laure Bispuri koji je osvojio publiku i kritiku na ovogodišnjem Berlinaleu.

Laura Bispuri: Zakleta djevica (Vergine Giurata)

Dugometražni program FMFS-a sadrži još osam regionalnih i tri nacionalne filmske premijere, a nakon prošle godine programski obilježene zvučnim redateljskim imenima, ove godine ipak nešto ozbiljniji natjecateljski program sadrži čak 7 debitantskih naslova.

Jedan od zvučnih naslova ovogodišnjeg festivala svakako je španjolski film Močvara redatelja Alberta Rodrigueza, dobitnika čak 10 prestižnih nagrada Goya, uključujući one za najbolji film, režiju, scenarij i glavnog glumca, te posebne nagrade žirija u San Sebastianu.

Alberto Rodríguez: Močvara (La isla mínima)

Ovogodišnji festival, osim izuzetnih filmskih naslova u konkurenciji, uvodi i veliku novost u programu Izvan konkurencije. Van konkurencije prikazat će se tako fantastični meksički omnibus Kratke lopte u kojem poznati redatelji iz 31 zemlje svijeta svaki na svoj način prikazuju strast prema nogometu. FMFS će zatvoriti Skandinavci, u Kinoteci je na programu jedan od najatraktivnijih filmova prošle godine, Golub sjedi na grani i promišlja egzistenciju švedskog majstora Roya Anderssona, dobitnika Zlatnog lava na Veneciji, dok će program na Bačvicama zaključiti norveški film Van sebe Ole Giaevera koji je oduševio publiku na Berlinu.

Festival mediteranskog filma Split afirmirao se kao jedna od najkvalitetnijih i najpopularnijih kulturnih manifestacija na Jadranu, a njegov pozitivan duh tijekom posljednjih sedam godina održavanja prepoznalo je već više od 60.000 tisuća posjetitelja. Program se održava u 22 grada, traje kroz cijelu godinu, a u 2014. godini 147 projekcija posjetilo je 13.400 gledatelja.

Čekamo vas! Lito počinje na #fmfs-u

Dobrodošli na 8. FMFS!

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala