Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Natječaj za najbolju recenziju ‘Matej Lovrić’
Gledajte, pišite, čitajte i idite besplatno u kino cijele godine!

Natječaj za najbolju recenziju ‘Matej Lovrić’

Od 1. do 30. lipnja održat će se treći po redu Natječaj za najbolju recenziju ‘Matej Lovrić’. Sve ljubitelje filmova i pisanja, sve potencijalne buduće recenzente, kritičare i novinare, sve pojedince koji svoje misli i dojmove vole bilježiti na papir, pozivamo da nam se pridruže u još jednom kreativnom lovu na odlične nagrade.

Natječaj za najbolju recenziju ‘Matej Lovrić’ pokrenuli smo 2013. godine u znak sjećanja na preminuloga prijatelja, kolegu i suosnivača FAK-a Mateja Lovrića. Ove su godine u cipele glavnih sponzora uskočili Cineplexx, filmska web-stranica Cinephilia & Beyond te ThemeBags, koji su se pobrinuli da se vrijedni natjecatelji i budući Rogeri Eberti ne bore samo za čast i prestiž titule pobjednika. Više o nagradama pročitajte ovdje. Kome će, pak, nagrade pripasti udruženim snagama odlučit će FAK-ov žiri pojačan četveročlanim Glavnim žirijem u sastavu Marko Njegić, filmski kritičar koji piše za Slobodnu Dalmaciju, Franjo Janeš, književnik, profesor njemačkog jezika i veliki filmski entuzijast, Lana Pukanić, urednica odličnog i sve popularnijeg portala Muf, i Boris Fraiman, osnivač fenomenalne filmske web-stranice Cinephilia & Beyond. Nakon što FAK-ov žiri odredi deset finalista, sudbinu pobjednika prepuštamo u pouzdane ruke ovogodišnjega Glavnog žirija.

Što se tiče pravila natječaja, detalje možete pogledati ovdje, a ukratko ću vam samo reći da pravo sudjelovanja imaju svi pojedinci koji se pisanjem ne bave profesionalno, da tekstovi ne moraju biti isključivo recenzije filmova (slobodno pišite o serijama, animiranim filmovima), da recenzije ne smiju biti kraće od 600 riječi, da svaki pojedinac na natječaju može sudjelovati samo s jednim tekstom. Sve ostalo što vas zanima možete pronaći na ranije spomenutoj stranici s najčešćim pitanjima i odgovorima, a ako još nešto nije jasno, slobodno pitajte dolje u komentarima ili direktno na mail [email protected] . Ovo je ujedno i e-mail adresu na koju ćete nam slati svoje radove, zaključno s ponoći, 30. lipnja. Rezultate natječaja objavit ćemo u roku od tjedan dana.

Natječaj službeno počinje 1. lipnja, ali to ne znači da morate čekati krajnji čas da se primite posla. Gledajte filmove, osjetite inspiraciju, zagrijte stolac i potrudite se malo da vaš konj za utrku bude što pismeniji, stilski dotjeraniji, kvalitetnije argumentiran, itd. Gledajte, pišite, uživajte u filmovima i kreativnom radu. Uz malo sreće, većina nagradnog fonda završit će baš na vašoj adresi. Čitamo se!

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala