Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Spasite posljednji film Orsona Wellesa!
Producenti filma odlučili su iskoristiti Indiegogo kako bi sakupili novac za dovršenje filma

Spasite posljednji film Orsona Wellesa!

Foto: Indiegogo

Posljednji film Orsona Wellesa The Other Side of the Wind trebao je biti njegov povratnički film nakon godina provedenih radeći u Europi. Welles se vratio u Hollywood i odlučio napraviti film o stvaranju film no na putu je neprestano nailazio na prepreke. Nekako je uspio snimiti film do kraja, ali ga nikada nije montirao i film nije ugledao svjetlo dana.

U središtu filma je legendarni filmski režiser J.J. "Jake" Hannaford, kojeg glumi jednako legendarni John Huston. U filmu Jake odluči napraviti svoj film koji će mu pokrenuti karijeru, također naziva The Other Side of the Wind. Iako tema podsjeća na samog Wellesa on je uvijek tvrdio kako film nije autobiografski.

Nekoliko desetljeća nakon Wellesove smrti su se prava za posljednji film provlačila kroz sudske postupke između njegove kćeri Beatrice, Wellesove suradnice i životne partnerice Oje Kodar i produkcijske tvrtke L'Astrophore. Prošle godine su ih napokon preuzeli producenti iz Royal Road Entertainmenta, koji su se nadali da će film ugledati svjetlo dana već početkom svibnja ove godine, kako bi obilježili 100. rođendan velikog filmaša, koji je bio jučer.

No kada su kenuli sa planiranjem shvatili su da bi bilo najbolje sakupiti novac preko kampanje. Ne samo da sebi financijski olakšaju već i zato što smatraju da je to način na koji bi i sam Welles želio završiti film - uz pomoć ljudi. Cilj im je sakupiti 2 milijuna dolara. Ukoliko uspiju dostići cilj nadaju se da će imati sredstva završiti film ove godine kako bi ipak na taj način stigli prolaviti Wellesov stoti rođendan.

Ukoliko želite doprinijeti stvaranju posljednjeg Wellesovog film, pridružite se Indiegogo kampanji.

M.M.Š.

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala