Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Lewis Hamilton svjetski prvak Formule 1
Massa bio prvak 100 metara prije cilja, Glock mu uzeo titulu

Lewis Hamilton svjetski prvak Formule 1

Posljednja trka ovogodišnje sezone Formule 1, na stazi Interlagos u Brazilu počela je i završila kišom. Pravi potop odgodio je start, svi su promijenili gume u kišne. David Coulthard završio je svoju karijeru na loš način. Stradao je u sudaru već na početku, u svom 246. nastupu.

Felipe Massa napravio je ono što je trebalo, zadržao je prvo mjesto do kraja i vozio briljantno. 6 krugova prije kraja ponovo je kiša začinila inače dosadnu trku, bez rizika, gdje su se samo u boksovima događale neznatne promjene.

Ziheraška vožnja na kraju je Hamiltona umalo stajala postolja. Tijekom cijele trke držao je sigurnu 4. poziciju. Glock ipak nije, kao svi, mijenjao gume u kišne i izašao je ispred Hamiltona. Hamilton je i sa tom, 5. pozicijom mogao biti svjetski prvak, no sve više mu je prijetio Vettel, stručnjak za kišu.

Potom se dogodio savršen scenarij za Ferrari. Kubica je 2 kruga prije kraja prošao Vettela, pa i zbunjenog Hamiltona, kojeg je i Vettel potom uspio proći i doći na 5. mjesto! U tom trenutku Felipe Massa bio je prvak. No 100 metara prije kraja 4. Glock je (na starim gumama) usporio, prošli su ga Vettel i Hamilton, koji time kao peti osvaja naslov, sa 98 bodova, jednim više od Masse! U to vrijeme trajalo je slavlje u taboru Ferrarija, ali samo par sekundi, jer je slavlje prešlo u tabor Mercedes McLarena...

Poredak trke na kraju je: Massa, Alonso, Raikkonen, Vettel, Hamilton, Glock... Može se reći da je Felipe Massa izgubio naslov, a njegove suze, još u bolidu, dovoljno su govorile. Felipe je poslije ipak slavio pobjedu (drugu u Brazilu, 11. u karijeri, 6. u ovoj sezoni - ima jednu više od Hamiltona!) i zahvaljivao svima, u svom rodnom gradu! Brazilci su vjerojatno večeras isplakali više suza no što je kapi donijela kiša!

Hamilton je ovom pobjedom postao najmlađi svjetski prvak Formule 1 (rođen je 7.1.1985.), ali je ispisao i nove stranice F1 povijesti kao prvi tamnoputi šampion! Lani je bio u sličnoj situaciji, no tada je svojom nervoznom vožnjom i izlijetanjima izgubio naslov od Raikkonena.

Utjeha za Ferrari ipak nije osvajanje konstruktorske titule, no Massa je pokazao kako je stvoren za velike domete, da podnosi pritisak i time je začepio usta svima koji su tvrdili suprotno.

Sljedeće nedjelje na HTV 2 moći ćemo gledati pregled cijele, prilično "infarktne" sezone Formule 1, u emisiji "Studio F1"! Briljantne analize Mladena Jergovića uz Marka Šapita (ili na kraju Ivicu Blažićka) svakako treba gledati! I nestrpljivo čekati start nove F1 sezone!

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala