Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Danas jesi, sutra nisi - prokletstvo Bond djevojke
Zašto se atraktivne glumice koje ljube Bonda ne mogu snaći u nemilosrdnom filmskom svijetu?

Danas jesi, sutra nisi - prokletstvo Bond djevojke

Može li Olga Kurylenko, nova Bond djevojka, ostvariti pravu filmsku karijeru u Hollywoodu? Prema mišljenju uglednog britanskog filmskog kritičara Jeremyja Clarksona, atraktivna Ukrajinka u tome nema šanse - ne zbog nedostatka talenta ili nečeg sličnog, već zbog svojevrsnog "prokletstva" koje vlada među Bond djevojkama. Statistike o  uspješnim karijerama nakon filma o Jamesu Bondu u njihovom su slučaju - porazne.

"Bond djevojke su kao vinske mušice. Dođu. Pare se. Onda nestanu. Jeste li čuli, primjerice, za Olgu Kurylenko? Otkad je dobila ulogu u filmu, u svim je novinama, ali ako uzmemo u obzir činjenicu da se povijest ponavlja, nestat će s javne scene u rekordnom roku. Ili će završiti u Francuskoj - gola", piše Jeremy Clarkson u britanskom The Sunu, osvrćući se na "potrošnost" ljepotica koje glume s najpoznatijim tajnim agentom na svijetu.

Ursula Andress započela "nesretni niz"

"Dvadeset i dvije glumice su se valjale s Bondom tokom godina, ali one koje su postale zaista slavne mogu se prebrojati na prste iranskog sitnog lopova", slikovito će Clarkson o pošasti koja trenutno vlada za Ukrajinkom Olgom Kurylenko, a koja će splasnuti nakon što film "Quantum of Solace" završi svoj put po svjetskim kino dvoranama.

"Prokletstvo" je počelo još s Ursulom Andress, koja je Bond djevojku glumila u filmu "Dr. No". Medijski stručnjaci kažu da je imala sve preduvjete za veliki svjetski uspjeh, prvenstveno zahvaljujući danas već i povijesnoj sceni u kojoj bujne kose u oskudnom badiću i s nožem u ruci izlazi iz mora. Ipak, ostala je poznata isključivo po toj sceni, baš kao i njezine brojne nasljednice - Daniela Bianchi, Diana Rigg, Maryam D’Abo, Carey Lowell, Talisa Soto, Izabella Scorupco...

Halle Berry popravlja prosjek

Nakon Bonda je propala i skandalozna Denise Richards, a jedina iz mlađe generacije Bond djevojaka koja se uspjela izboriti za svoje mjesto na nemilosrdnom tržištu je Halle Berry. Tamnoputa oskarovka je, doduše, i prije filma "Umri drugi dan", imala ugled i velike filmske ponude, pa joj glumačka gaža s Pierceom Brosnanon, tadašnjim Bondom, jednostavno nije mogla naštetiti.

"Nadam se ponudama, i to dobrim, a ja ću se truditi što je više moguće razvijati u glumačkom pogledu", izjavila je na nedavnoj premijeri Bonda Olga Kurylenko koja se, baš poput svojih prethodnica, nada velikoj karijeri u filmskom svijetu. I dok je neki nazivaju "novom Catherinom Zetom Jones", drugi, poput kritičara Jeremyja Clarksona, ističu kako je Olga tek "jedna od ljepotica na traci" kojima se divimo nekoliko mjeseci, a onda ih do kraja života u društvenim kronikama pratimo isključivo kao "nekadašnje Bond djevojke".

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala