Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Slab start za Blomkampov „Chappie“, ali stiže „District 10“?!
Loše reakcije kritike i publike na novi film kod redatelja su izazvale dugoočekivane riječi: „Imam ideju za District 10!“

Slab start za Blomkampov „Chappie“, ali stiže „District 10“?!

Čekali smo i dočekali novi SF Neilla Blomkampa i nadali se uspješnici poput Okruga 9 (District 9), no nažalost film je podbacio.

U svom prvom vikendu prikazivanja najnoviji Blomkampov SF Chappie je u SAD-u zaradio samo 13,3 milijuna dolara, gotovo isto toliko i u ostatku svijeta. Prema podacima iz Blitz Cinestara, u našim kinima se smjestio tek na treće mjesto (iza Fokusa i Pedeset nijansi sive).

Iako Chappie nije bio visokobudžetni film za današnje standarde (samo 49 milijuna dok je njegov Elysium napravljen sa 115 milijuna dolara), napravljen je u rangu s Okrugom 9 (30 milijuna) koji je oduševio gledatelje diljem svijeta 2009. godine i koji ne mogu prežaliti što (dosad) nismo dobili nastavak. No, čini se da bi se to moglo promijeniti.

Blomkamp je trenutno ionako zauzet novim nastavkom iz legendarne franšize Alien (Alien 5) od kojeg se također puno očekuje, a slab start Chappieja je iz njega izvukao nešto vrlo zanimljivo: „Imam ideju za District 10 i to je zbilja cool“, otkrio je za IGN!

„Mislim da sam s Chappiejem napravio treći film koji je s prethodnima stilski bio vrlo sličan. Bilo bi logično da sad konačno nastavim svoju ideju za District 10 koji imam i volju i želju napraviti, samo se s tim filmom ne želim ponavljati. Mora doći pravo vrijeme za nastavak“, objasnio je.

Ne preostaje nam drugo, nego se nadati da ćemo nakon Aliena 5 čekati i (konačno) dočekati nastavak Okruga 9

D.Ž.

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
  • #4
    0 0
    ed_hunter ed_hunter @ 9.3.2015. 23:21

    Blomkamp se pokazao kao redatelj sa specifičnim izražajem i sjajnim vizualnim aspektom u svojoj režiji, ali dojma sam da je upravo toliko specifičan da nije za svakoga, a napravio je tri tematski vrlo slična filma. Tu se javlja problem, bila bi šteta kad bi jedan talentiran režiser novije generacije ostao upamćen kao one-trick-pony nakon što mu se izjalovi još jedan u nizu distopijskih SF filmova o društvenoj segregaciji

  • #3
    0 0
    mario mario @ 9.3.2015. 22:12

    IMDB kaže da je Elysium Blomkampov solo projekt dok je D9 i Chappie pisao zajedno sa Terryem Tatchellom. Chappie još nisam gledao tako da tu ne mogu komentirati ali za Elysium, koji mi je vizualno odličan i ima jednog od najawesome SF ratnika ikad, je i sam Blomkamp priznao da nije uspješno odradio zadatak.

    "...I feel like I fucked it up, I feel like ultimately the story is not the right story. I still think the satirical idea of a ring filled with rich people hovering above the impoverished Earth is an awesome idea. I love it so much, I almost want to go back and do it correctly. But I just think the script wasn’t… I just didn’t make a good enough film is ultimately what it is. I feel like I executed all of the stuff that could be executed, like costume and set design and special effects very well. But ultimately it was all resting on a somewhat not totally formed skeletal system, so the script just wasn’t there…"

    Blomkampov citat

  • #2
    0 0
    dragmio dragmio @ 9.3.2015. 21:48

    Baš suprotno. Scenarij za District 9 bio je fantastičan, a u Elysiumu je prste očito imalo barem desetak executive producera. Zato je i ispao onakav.

    Dakle, treba dati Blomkampu da piše scenarije. Sam.

  • #1
    1 0
    mario mario @ 9.3.2015. 20:54

    Neill Blomkamp se očito ugledao na Shyamalana.  Nadam se da će bar za Aliena netko drugi srediti scenarij, a Neil nek se drži režije. Dobar scenarij Neilov stil i moglo bi biti ok. 

    I marinci, ne smijemo zaboraviti marince sa smartgunom.

Pogledaj sve komentare (4)
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala