Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Dumbledore prestaje glumiti
Michael Gambon, glumac koji je utjelovio omiljenog profesora u filmovima o Harryju Potteru više ne može upamtiti svoj tekst

Dumbledore prestaje glumiti

Michael Gambon je najavio svoje umirovljenje, barem što se tiče dasaka koje život znače, nakon što je shvatio da više ne može upamtiti svoj tekst.

U intervjuu za časopis Sunday Times, Gambon je otkrio kako mu za učenje scenarija treba previše vremena te da ih vrlo brzo zaboravi. "Grozno mi je što to moram priznati no jednostavno više ne mogu. Srce mi se para. Ali kad imam scenarij pred sobom treba mi cijela vječnost da ga naučim. Zastrašujuće je to.", otkrio je glumac.

Glumac koji je utjelovio omiljenog profesora Dumbledorea u šest filmova o Harryju Potteru priznao je kako je u posljednje vrijeme posegnuo za pomoćnim sredstvima - slušalicama kroz koje mu govore njegov tekst no toliko ga je počela mučiti zaboravljivost da je prije nekoliko mjeseci zaključio kako je vrijeme da spusti zavjesu na svoju kazališnu karijeru koja je trajala punih pet desetljeća.

Unatoč dobi od 74. godine, Gambon se zabrinuo da je možda posrijedi nešto više od staračkog zaborava te se obratio liječnicima kako bi provjerio da se ne radi o Alzheimerovoj bolesti no oni su odbacili takve sumnje. Glumac se već godinama bori s tim problemom te je čak u dva navrata imao napadaje panike radi stresa uzrokovanog tim problemom zbog kojih je završio u bolnici.

Međutim, iako se više neće pojavljivati na kazališnim daskama, Gambon se ne odriče filmske karijere gdje je stres oko zaboravljanja teksta puno manji tako da ćemo ga imati prilike gledati u adaptaciji još jednog djela J.K. Rowling - The Casual Vacancy te u rebootu humoristične serije Dad's Army.

M.M.Š.

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala