Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Kritičari izabrali: „Boyhood“ je najbolji film, najviše nagrada za „Birdman“
Critics' Choice Awards: 7 nagrada je osvojio „Birdman“, slijedi ga „Boyhood“ s 4 te „Hotel Grand Budapest“ s 3

Kritičari izabrali: „Boyhood“ je najbolji film, najviše nagrada za „Birdman“

Jučer su, 12 sati nakon objave nominacija za Oskara, tradicionalno dodijeljene jubilarne 20. nagrade Critics' Choice, a najvažnije su pripale filmovima Boyhood i Birdman.

Film Boyhood je, osim nagrade za najbolji film, osigurao nagrade svom redatelju Richardu Linklateru, sporednoj glumici Patriciji Arquette i najboljem mladom glumcu Ellaru Coltraneu koji je tom prilikom izjavio: „Prije godinu dana mislio sam da nikome neće biti zanimljiv film“ – očito je pogriješio.

Birdman je bio nominiran u najviše kategorija, a osvojio je ukupno 7 nagrada: Michael Keaton proglašen je najboljim glumcem i najboljim glumcem u komediji, a tu su još i nagrade za najbolju glumačku ekipu, najbolji originalni scenarij, najbolju fotografiju, najbolju montažu i najbolju originalnu glazbu.

The Grand Budapest Hotel izabran je za najbolju komediju, a dobio je još nagrade za najbolju scenografiju i najbolji dizajn kostima. Guardians of the Galaxy proglašeni su najboljim akcijskim filmom.

Julianne Moore proglašena je najboljom glumicom za Still Alice te je zahvalila svima što su primjetili mali film, pozdravila ostale nominirane i podsjetila na one koji boluju od Alzheimera. Gillian Flynn je osvojio nagradu za najbolju adaptaciju scenarija za Gone Girl, a J.K. Simmons je dobio još jednu u nizu nagrada za sporednu mušku ulogu u Whiplash.

The Lego Movie najbolji je animirani film, Force Majeure najbolji strani, a Life Itself najbolji dokumentarni.

Iako je nezahvalno uspoređivati ove nagrade s nadolazećim Oskarima zbog drugačijih kategorija, vrijedi istaknuti da je u posljednjih 15 godina, dobitnik Critics' Choice nagrade osvojio i Oskara.

Potpunu listu dobitnika možete pogledati na službenim stranicama.

D.L.

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala