Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Liam Neeson (ponovno) osvojio kina
Neesonov novi "Taken" ostvario je drugo najbolje otvaranje u siječnju ikada!

Liam Neeson (ponovno) osvojio kina

Posljednji dio (tako nam je obećano) Taken (96 sati) franšize počeo je s prikazivanjem u kinima diljem svijeta i uvjerljivo zauzeo prvo mjesto!

Prema očekivanjima, 96 sati: U bijegu je u SAD-u startao nešto lošije od svog prethodnika (40,4 milijuna nasprem 49 milijuna za 96 sati: Istanbul), ali ako uzmemo u obzir kako je taj film loše prihvaćen od kritike i publike, ovo je odličan rezultat za treći film u franšizi.

U Hrvatskoj je film bolje prošao: prema podacima Blitz Cinestara, film je pogledalo više od 20 tisuća gledatelja i ostvario je 24% bolje otvaranja od drugog filma te 233% bolje od prvog.

Na drugom mjestu nalazi se povijesna drama Selma koja je započela sa svjetskom premijerom, a prvi rezultati su prilično razočaravajući: Batler Leeja Danielsa koji se bavio donekle sličnom tematikom svoj prvi vikend prikazivanja zaradio je 24,6 milijuna dolara, dok Selma samo 11,2 milijuna.

S drugog na treće mjesto je pao je mjuzikl U šumi koji je u tri tjedna prikazivanja zaradio 120 milijuna dolara diljem svijeta. Hobit: Bitka pet vojski je nakon tri tjedna apsolutne dominacije na kino blagajnama u SAD-u završio na četvrtom mjestu i dosad broji ukupno 781 milijun dolara diljem svijeta, što je i dalje najslabiji rezultat u Hobit franšizi.

Petorku zaključuje ratna drama Nesalomljivi redateljice Angeline Jolie koji je skoro poduplao svoj budžet (65 milijuna) te je dosad zaradio 115 milijuna diljem svijeta.

Ovaj četvrtak u hrvatska kina stižu Beatlesi kako smo već najavili, dugoočekivana animirana avantura Ekipa za šest, komedija Gospodar vjenčanja i povijesna drama Gospođica Julie. U američkim kinima starta kriminalistička drama Blackhat s Chrisom Hemsworthom i Violom Davis koja kod nas dolazi 5. veljače.

D.L.

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala