Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Mark Schultz osudio film Foxcatcher
Iako je od samog početka podržavao film čini se kako olimpijac ipak nije zadovoljan kako ga je Bennett Miller prikazao

Mark Schultz osudio film "Foxcatcher"

Život Marka Schultza poslužio je kao inspiracija za sportsku dramu Foxcatcher no čini se kako Schultz nije pretjerano zadovoljan filmom. Redatelj Bennett Miller u filmu je prikazao događaje iz života olimpijskog hrvača Marka Schultza (Channing Tatum), posebno iz perioda kada John du Pont (Steve Carell), Markov mentor, ubija njegovog brata Davea (Mark Ruffalo).

Mark je na početku podržavao hvaljeni film te na Twitteu objavljivao pozitivne kritike o filmu no u jednom trenu je iskalio svoj bijes na redatelju Milleru radi navodnih povijesnih netočnosti. Na Twitteru je vrlo izravno izrazio svoje mišljenje o svemu napisavši: "MRZIM BENNETTA MILLERA. MRZIM SVE ŠTO TO SMEĆE DOTAKNE. SVE!!!" Naravno, taj je tweet vrlo brzo obrisao te se ispričao radi agresivnosti koja ga je očito taj dan držala.

Schultz je objasnio iz kojih razloga se ne slaže s filmom: "Nisam bio toliko emocionalno ranjiv kao što se pretpostavlja. Nisam se preselio u Pennsylvaniu kako bi hrvao za Foxcatcher. Du Ponta nikad nisam smatrao svojim mentorom, vođom niti očinskom figurom. Bio je puno pokvareniji kad sam ga upoznao i bio je pijanac."

Još jedna stvar koja se Schultzu nije svidjela u filmu jest što se više fokusira na njegove osobne i profesionalne neuspjehe, manje nego na uspjehe: "Film skoro uopće ne pokazuje moje pobjede. Fokusira se samo na moje gubitke. Osobnosti i odnosi među likovima u filmu su primarno fikcija i čak su uvredljivi."

Iako je izbrisao tweet mržnje spram Millera Schultz je Facebooku napisao da mu nije žao što je odlučio obraniti svoj stav radi očuvanja svog nasljedstva: "Ispričavam se radi grubosti svog rječnika no čvrst sam u svojim stavovima. Rado ću napraviti sve što treba kako bi sačuvao integritet i istinitost svoje priče, svog života, svog lika i svog nasljedstva."

Foxcatcher je za sada naišao na većinom pozitivne kritike te zaradio čak tri nominacije za Zlatni globus i to u kategorijama najboljeg filma, najboljeg glumca (Carell) te najboljeg sporednog glumca (Ruffalo). Film u naša kina stiže 29. siječnja.

M.M.Š.

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala