Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Sony otkazao najluđi intervju do daljnjega, slavni ih nazvali kukavicama
Zbog prijetnji i sklandala oko filma, otkazan je novi projekt Stevea Carella koji je trebao biti smješten u Sjevernu Koreju

Sony otkazao "najluđi intervju" do daljnjega, slavni ih nazvali kukavicama

Prijetnje zbog novog filma Najluđi intervju Setha Rogena i Jamesa Franca ne prestaju pa su iz Sonyja odlučili povući film do daljnjega, prenosi Variety.

Prema trenutnoj odluci, film ne samo da je otkazan za kino projekcije, već ga vrlo vjerojatno nećete nikad niti vidjeti jer Sony nema namjeru distribuirati ga ni u kakvom obliku, što uključuje i VOD (video-on-demand) i DVD.

Vijest je došla direktno iz studija nakon što je prvotno otkazana samo premijera za Božić, no uskoro je odlučeno da će se film povući u potpunosti. Nisu u pitanju samo prijetnje i hakerski napad, već i činjenica da je središte Sonyja u Japanu što može izazvati velike probleme i tamošnjem stanovništvu.

Još uvijek ostaje otvorena opcija da Sony proda filmska prava nekom drugom studiju, no budući da su hakeri objavili ozbiljnu terorističku prijetnju, male su šanse da će itko biti zainteresiran. Ipak, prikazivanje filma izvan SAD-a je još uvijek moguće te je u nekim svjetskim državama već zakazano za kraj siječnja.

Prisjetimo se, Sony je već dobio slične prijetnje 2012. za Zero Dark Thirty, no prikazivanje je prošlo bez ikakvih problema. Universal je 1988. dobio mnogo prijetnji zbog Scorseseovog Posljednjeg Kristovog iskušenja, a jedna konzervativna religijska grupa je u Parizu bombardirala kino te ozlijedila desetak ljudi.

Hakeri još nisu otkriveni, a Sjeverna Koreja još je jednom negirala svaku upletenost u događaj.

Reakcije iz Hollywooda

Povlačenje filma komentirali su mnogi slavni koji se nimalo ne slažu sa Sonyjevom odlukom. Jimmy Kimmel, Steve Carell i Aaron Sorkin prvi su na društvenim mrežama počeli pisati o problematici slobodnog govora i slobode medija pa pogledajmo neke od tweetova:

Zbog cijele nemile situacije i prijetnji, New Regency je odlučio otkazati triler Pyongyang sa Steveom Carellom u glavnoj ulozi koji je također trebao biti smješten u Sjevernu Koreju. Prema zadnjim informacijama, triler je trebao režirati Gore Verbinski, a snimanje početi u ožujku 2015.

D.L.

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala