Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


U 'Igrama gladi: Šojka rugalica' ipak neće biti CGI-ja
Francis Lawrence kaže kako u filmu nisu korištene nikakve "digitalne varke" kako bi nadopunili izvedbu Philipa Seymoura Hoffmana

U 'Igrama gladi: Šojka rugalica' ipak neće biti CGI-ja

 Uoči izlaska novog nastavka popularne franšize o Katniss Everdeen, Mockinjay - part 1, redatelj filma je otkrio poneki detalj o snimanju filma i razlozima zašto u nekim scenama nije koristio CGI, tj. kompjuterski generirane slike. 

Prvenstveno se to tiče uloge koju je nosio prijevremeno tragično preminuli Philip Seymour Hoffman. Naime, iako se pretpostavljalo kako je glumac snimio sve scene za film prije nego što je preminuo, pokazalo se kako to nije točno. Redatelj filma, Francis Lawrence, otkrio je kako je Philip Seymour Hoffman bio na rasporedu za snimanje još dvije scene koje su sadržavale podosta dijaloga. 
 
 
Hoffman se u svojoj ulozi Plutarha Heavensbeeja pojavljuje u dosada svim nastavcima sage Igre gladi. No, kako su se oba nastavka pod naslovom Mockingjay (dio 1 i dio 2) snimala uzastopno, velika većina materijala s glumcem je snimljena. Ipak, nedostajala je po jedna Hoffmanova scena u oba nastavka.
 
Stoga, kako bi nadoknadio taj nedostatak redatelj se odlučio na prepravke scenarija. Kada je produkcija filma nastavljena, dijalog kojeg je Hoffman trebao odglumiti preuzeli su drugi glumci i tako su ključni dijelovi njegovih scena ipak inkorporirani u radnju filma.
 
Prema mišljenju redatelja korištenje moderne tehnologije kako bi se generirao lik Hoffmana i dovršio njegov rad bilo bi neprihvatljivo. Prema redateljevim riječima Hoffman je bio jedan od najboljih glumaca u povijesti filma, a lažirati njegovu vrhunsku izvedbu bio bi katastrofalan čin. Takvo nešto, kaže Lawrence, on nikada ne bi napravio. 
 
Stoga publiku u kinima očekuje prava i posljednja Hoffmanova izvedba, bez ikakvih CGI dodataka. 

Film Igre gladi: Šojka rugalica 1.dio u našim kinima možete gledati od 20. studenog. 
M.M.
Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala