Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Michelle Williams u romantičnoj drami iz vremena Drugog svjetskog rata
Dirljiva ratna drama imena "Suite Française" redatelja Saula Dibba dobila je svoj prvi službeni trailer

Michelle Williams u romantičnoj drami iz vremena Drugog svjetskog rata

U ratom razorenoj i okupiranoj Francuskoj dvoje ljudi sa suprotstavljenih strana nakratko se nađu u ljubavnom zagrljaju. Naizgled jednostavni sinopsis filma Suite Française koji se okreće oko središnje zabranjene ljubavne veze istražuje duboke rane koje rat ostavlja na svima koji su zahvaćeni razaranjima. 

Film je adaptacija istoimenog romana Irène Némirovsky, francuske autorice ukrajinsko-židovskog porijekla. Roman je posthumno objavljen 2004. godine, a dirljivu priču koju raspreda dodatno naglašava tragična sudbina koja je dočekala autoricu.
Irène Némirovsky napisala je dva od planiranih pet romana pod nazivom Francuska suita 1942. godine, a potom je kao Židovka deportirana i zatočena u logor Auschwitz gdje je u konačnici i preminula.
 
Protagonistica filma Suite Française je mlada djevojka Lucille Angellier koja živi u selu na periferiji Pariza sa svojom svekrvom i iščekuje bilo kakve novosti o svome suprugu. Tijekom prvih godina njemačke okupacije Francuske u njihovo mjesto dolaze njemački vojnici, a kada mladi vojnik Bruno dođe živjeti u njihovu kuću Lucille se usprkos osudi sredine zaljubi u mladog Nijemca. 

Glavnu ulogu Lucille Angellier utjelovila je Michelle Williams, a njenog ljubavnika odglumio je Matthias Schoenaerts. U ostalim ulogama su Kristin Scott Thomas, Sam Riley, Ruth Wilson, Lambert Wilson i Margot Robbie.
 
Romansu iz Drugog svjetskog rata režirao je Saul Dibb, koji je u suradnji s Mattom Charmanom priredio scenarij prema romanu Irène Némirovsky.
M.M.
Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala