Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Crni ugljen, tanki led 9. dana Motovun Film Festivala u Zagrebu
Zagrebačku publiku je oduševio ovogodišnji berlinski laureat - kineski film redatelja Diao Yinana

"Crni ugljen, tanki led" 9. dana Motovun Film Festivala u Zagrebu

Photo: Filip Beusan

Predzadnjeg, 9. dana Motovun film festivala u Zagrebu opet se okupilo skoro 500 ljudi na Trgu Petrice Kerempuha, te im je prikazan dugo iščekivani i hvaljeni ovogodišnji berlinski laureat - kineski film „Crni ugljen, tanki led“ redatelja Diao Yinana.

Prije same projekcije, direktor Motovun film festivala Igor Mirković je najavljujući  zadnji dan Motovuna u Zagrebu uz film „Projekt: Rak“ i gosta iznenađenja - renomiranog umjetnika Ulaya, ispričao i nekoliko crtica s ovogodišnjeg 17. MFF-a pa je publika imala prilike čuti i osjetiti dašak festivalske atmosfere.

Tako je nakon najavnog trailera filma „Projekt: Rak“ kojim će se 31.08. službeno završiti Motovun film festival u Zagrebu, prikazan i kratki film o ovogodišnjem tzv. „Žiriju u egzilu“ sačinjenom od raznih političkih aktivista koji su svoju dužnost žiriranja odrađivali s raznih azilantskih adresa, a neki od njih i kućnih pritvora. 

Prethodno odgođen zbog tehničkih razloga, kineski krimić koji je sinoćnja zagrebačka publika odgledala u dahu pod vedrim nebom Trga Petrice Kerempuha, zasluženo je ovjenčan zlatnim medvjedom za najbolji film i srebrnim medvjedom za najboljeg glumca na Berlinskom filmskom festivalu. U klasičnoj žanrovskoj maniri film je ponudio točne sve sastojke jednog punokrvnog krimića: serijska ubojstva koja se ponavljaju nakon 5 godina, pomalo rezigniranog suspendiranog inspektora koji se potom ponovo vraća na slučaj, ali u još problematičnijem aranžmanu jer se nezgodno upetlja u ljubavnu vezu s glavnom osumnjičenom. Fantastično snimljen s impresivnim kadrovima kineskih zimskih pejzaža te izuzetnim glumačkim ostvarenjem gl. protagonista „Crni ugljen, tanki led“ opravdao je sve prethodne najave.

Nakon projekcije, organizatori su ponovo podijelili besplatne porcije graha, dok je koncert Big Band Friendsa svojim dixieland & ballroom jazz glazbom nastavio zabavljati publiku do ponoći.

Večeras, zadnjeg, 10. dana Motovun film festivala na rasporedu je film „Projekt: Rak“ slovenskog redatelja Damjana Kozolea o renomiranom konceptualnom umjetniku Ulayu. Nakon filma, s glavnim protagonistom filma Ulayem biti će upriličen Q & A session nakon kojeg slijedi završni motovunski party s DJ Tomom Ricovom.

U slučaju kiše, projekcija i razgovor s Ulayem se ne otkazuju nego se prebacuju u interijer malog kina Potepuh.

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala