Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Svečano otvoren 8. Vukovar Film Festival!
Sinoćnjim svečanim otvorenjem Vukovar je uplovio u svoju osmu filmsku priču!

Svečano otvoren 8. Vukovar Film Festival!

Sinoć je na Terasi agencije za vodne putove zamjenik ministrice kulture Berislav Šipuš svečano otvorio 8. Vukovar Film Festival / Festival podunavskih zemalja!

Kratkim filmom o nevjerama i drugim bračnim zavrzlamama Jasne Nanut, filmom Zajedno otvoren je program podunavske Konkurencije. Redateljica Jasna Nanut i glumica Tanja Smoje pozdravile su publiku, a Jasna je šaljivo napomenula kako je jednom posumnjala u muževu nevjeru te je tako došlo do inspiracije i snimanja filma.

Posebno je šaljiv bio i drugi filmski gost večeri, redatelj i scenarist nagrađivanog njemačkog filma Križni put Dietrich Bruggemann koji je naglasio da se gledatelji tek rijetko mogu nasmijati na tužnu priču o katoličkom fanatizmu. Tako je Bruggemann naglasio da u svakom zlu postoji dobro kao što se u njegovu filmu dalo naslutiti nakon što se 14-godišnja Marija fanatično žrtvovala za svog mlađeg brata.

Filmska večer je završila najočekivanijim filmom sezone, filmom ruskog genijalca Andreja Zvjaginceva, Levijatan.

Opasni DJ duo Diskobajagi je zagrijao svježu vukovarsku noć i otpratio najezdu vukovarskih komaraca u prošlost nakon što je sinoć zaprašen grad. Danas je novi dan i vrijeme za nove matineje, početak Britanskog fokusa sa senzualnom Scarlett Johansson u filmu Ispod kože u 17 sati u vukovarskom Cinestaru.

Dokumentarni CineStar u 19 sati donosi grandiozni film o Umjetničko-povijesnom muzeju u Beču gdje su kuratori pažljivi svjedoci vremena te naslov Bukurešt Godina zmaja o kineskim biznismenima u Rumunjskoj.

Večeras se na Terasi agencije od 20.30 sati prikazuje kratki film Pogubljenje o pogubljenju Ceaucescua te izvrsni Mađar Bijeli bog gdje su psi osvajali Zlatna palme, a na canneskom tjednu i Un certain regard.

Večer završava u Perivoju dvorca Eltz novim filmom nervoznog barda Woodyja Allena, u komediji Čarolija na mjesečini s Emmom Stone i Colinom Firthom u naslovnim ulogama.

Vukovarski ADU je zbog vremenskih uvjeta zamijenjen dvoranom Ružička hotela Lav te od današnjeg programa izdvajamo latvijski Mama volim u 17 sati o sitnom delinkventu i njegovoj majci koja prati svaki njegov korak.

Na terasi hotela Lav u 17.30 održat će se prezentacija europske nagrade Lux koju Europski parlament dodjeljuje svake godine za dostignuća u filmu.
Večer u party zoni Golubica mall rezerviran je za rock bend Vatra, dok sljedeći dan nosi nova filmska uzbuđenja.

Pratite sva događanja vezana uz Vukovar film festival na www.vukovarfilmfestival.com.

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala