Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Čuvari galaksije su najveći hit ljeta!
"Čuvari galaksije" postali su najuspješniji ljetni film ove godine s utrškom od 252 milijuna dolara od svoje premijere prije četiri tjedna

"Čuvari galaksije" su najveći hit ljeta!

Samo u američkim kinima "Čuvari galaksije" su zaradili 17,6 milijuna dolara tijekom ovog vikenda prikazivanja te za dlaku pobijedili melodramu namijenjenu mladima "Ako ostanem", dok je dugo odgađani nastavak "Sin City: Dama za koju vrijedi ubiti" podbacio.

Sa procijenjenih 17,6 milijuna dolara u četvrtom vikendu prikazivanja, Marvelova svemirska avantura pobijedila je "Transformers: Doba izumiranja" te postala najveći ljetni hit s kumulativnom zaradom od ukupno 252 milijuna dolara. Film, u izdanju Disneyja, stigao je u kina u kolovozu i "pomogao" je box officeu nakon skupih nastavaka poput "Čudesnog Spider-Mana 2" i "Kako izdresirati zmaja 2" koji nisu uspjeli "zapaliti" multiplekse.

"Ovaj film jednostavno nije mogao doći u bolje vrijeme," rekao je Paul Dergarabedian, viši medijski analitičar za box-office istraživačkog servisa Rentrak. "Kad smo stajali jako loše u ljetnoj blagajni - u jednom trenutku smo pali 20 posto u odnosu na prošlu godinu - 'Čuvari' su došli i ubrizgali život. Ono što začuđuje jest da je to učinio film koji je krenuo s prikazivanjem u kolovozu."

Warner Bros.-ov "Ako ostanem" ostvario je ovaj vikend na box officeu zaradu od 16.4 milijuna dolara, sudeći prema procjenama Sundayja. Budući da je rađen na budžetu od 11 milijuna dolara, studio je zadovoljan sa zaradom. U ovom filmu koji je rađen u koprodukciji MGM-a i New Line Cinema, Chloe Grace Moretz glumi tinejđericu koja zalazi u komu nakon automobilske nesreće.

"Ako ostanem" se nalazi na trećem mjestu, odmah iza Paramount-ovih "Ninja kornjači" koje su zaradile 16.8 milijuna dolara u svom trećem tjednu prikazivanja, čineći ukupnu zaradu od 145,6 milijuna dolara u svoja tri tjedna prikazivanja.

Kao i "Ako ostanem" i film "Sin City: Dama za koju vrijedi ubiti" svoje je otvaranje imao ovaj vikend, a zaradio je tek 6.5 milijuna dolara. Tako lošem otvaranje je vjerojatno presudio dugi vremenski period od prvog "Sin Citya" koji je 2005. zaradio 159 milijuna dolara diljem svijeta.

B.K.

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala