Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


David Simon, kreator kultne serije Žica, priprema novu seriju
Serija o rasnim napetostima u '80-im i '90-im godinama u SAD-u, "Show Me a Hero", u glavnoj ulozi ima holivudskog miljenika, glumca Oscara Isaaca

David Simon, kreator kultne serije "Žica", priprema novu seriju

David Simon, najpoznatiji po jednoj od najboljih američkih serija koja je do sada dostigla i kultni status, The Wire (Žica), najavio je početak svoga novog projekta. Njegova nova serija naslovljena je Show Me a Hero.  

David Simon i na ovoj seriji radi pod krilom HBO-a, stoga su i već pri samoj najavi nove serije očekivanja visoka. 
"Show Me a Hero" je osmišljena kao šestosatna mini-serija, koju će režirati Paul Haggis. Scenarij za seriju će David Simon napisati u suradnji s Williamom F. Zornijem, s kojim je uspješno surađivao i na seriji "Žica". 
 
Ideju za Show Me a Hero Simon je pronašao u istoimenoj knjizi novinarke Lise Belkin, koja je popratila društveni i socijalni utjecaj jedne sudske odluke iz 1985. godine na grad Yonkers u SAD-u. Naime, tada je zakonom određena desegregacija stambenih četvrti, koja je do tada bila uspostavljena u obliku crnačkih i bjelačkih četvrti.
 
 
Serija će propitkivati probleme siromaštva i rase, te identitete zajednica koje ljudi stvaraju. Naravno, Simon je predodredio seriju i kao prostor na kojemu će raspraviti, njemu već ustaljene, teme kao što je sukob između običnog „malog“ čovjeka i politike, odnosno sukob zakona i svakodnevice koja se ne uklapa u zakonske okvire. 
 
Zvijezde showa su već odabrane, pa će tako Oscar Isaac odglumiti glavnog lika, gradonačelnika Nicka Wasicskoga, koji je primoran unijeti razdorne promijene u svoj grad. Glavnu žensku ulogu će preuzeti Catherine Keener kao Mary Dorman, kućevlasnica iz južnog Yonkersa.
M.M.
Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala